Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Adriana Miglāne piepilda sapni par Ņujorku

© Privāts arhīvs

TV dziedāšanas šovā «X faktors» iepazītā dziedātāja Adriana Miglāne uz Ņujorku devās, lai uzstātos Amerikas latviešu ballē «Amber & Honey» («Dzintars un medus»), kas bija sarīkota par godu Latvijas simtgadei. Amerikā jaunā un simpātiskā dziedātāja viesojās pirmo reizi mūžā, tādējādi piepildot vienu no saviem bērnības sapņiem.

Pārsteidz cilvēku atvērtība

«Ņujorka bija sapnis, ko, šķita, nekad nepiepildīšu. Nevarēju iedomāties, ka reiz nokļūšu Ņujorkā, kur uzstāšos. Tas ir ļoti liels notikums manā dzīvē. Par Ņujorku man bija izveidojies priekšstats, kas mainījās, līdz es tur nokļuvu.

Amerikā sastaptie cilvēki ļoti atšķiras no Latvijas iedzīvotājiem - viņi ir tik mīļi un atvērti.

Piemēram, veikalā pie kases pārdevēja izteica komplimentu par manu matu krāsu. Braucot metro, cilvēki savā starpā vienkārši iepazīstas, sāk runāties un stāstīt viens otram par sevi. No vienas puses, jūties ļoti mājīgi un ērti, jo visi ir draudzīgi, bet, no otras puses, ir arī neliela baiļu sajūta, jo ir taču notikuši dažādi terorakti. Cilvēku ir tik daudz, ka tu jau nevari zināt, kādi ir katra patiesie nodomi. Ņujorkā cilvēkiem ir pavisam savādāks dzīvesveids nekā mums. Sākotnēji likās, ka amerikāņi ir apaļīgi cilvēki, jo ēd neveselīgu pārtiku, bet šis stereotips ir maldīgs. Man šķiet, ka viņi pat vairāk domā par veselīgu dzīvesveidu nekā mēs. Uz katras produktu paciņas, pat uz mazākā auglīša, ir zaļa uzlīmīte, kas norāda, cik konkrētajā produktā ir kaloriju. Ļoti daudz ir ekoloģiskas pārtikas, tāpat ļoti daudzi izvēlas savā ikdienā sportiskās aktivitātes. Redzētais pilnībā mainīja manu priekšstatu par amerikāņiem,» ar saviem novērojumiem dalās Adriana Miglāne.

Privāts arhīvs

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv