Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Versijas par Mārtiņa Bunkus nelabvēļiem

© Publicitātes foto

Kā jau iepriekš rakstījām, maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus aukstasinīgā slepkavība ir saistīta ar viņa profesionālo darbību, par ko pārliecināta ir gan Valsts policija, gan arī viņa amata brālis, maksātnespējas procesa administrators un advokāts Erlends Baļķens. Apkopojam versijas, kas varēja būt iemesls Bunkus nāvei, saistībā ar viņa profesionālo darbību.

Pirmkārt, viena no versijām ir saistīta ar «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesu. Armands Rasa kļuva par maksātnespējas administratoru, bet Bunkus šajā procesā bija administratora Rasas palīgs. Par bankas likvidēšanu administratori pielīga sev 30% kreditoriem izmaksājamo summu. Tātad ir maksimāla interese piedzīt visus parādus. Avoti vēsta, ka Bunkus tā sirsnīgāk uzspiedis uz kādu tadžiku kompāniju, kas bankai bija parādā 6,5 miljonus. Citi administratori karstasinīgos dienvidniekus aiztikt baidījušies. Viņš nepabaidījās...

Otra versija saistīta ar «ABLV Bank» likvidāciju. Mārtiņš Bunkus centies darīt visu, lai nepieļautu bankas pašlikvidāciju, jo tad administratoriem ietu secen bankas izzagšana ar maksātnespējas procedūras palīdzību.

Te gan jāuzsver, ka paši bankas pārstāvji neko tādu neapstiprina un apgalvo, ka vadība nav nedz tikusies, nedz runājusi ar konkrēto administratoru. «ABLV Bank» likvidatoriem teorētiski būtu iespēja tikt pie 400 miljoniem eiro.

Trešā versija, ka Bunkus, iespējams, SIA «Rego Trade» maksātnespējas lietā mēģinājis panākt 721 186,20 eiro piedziņu no trim bijušajiem uzņēmuma valdes locekļiem - Mihaila Uļmana, Aleksandra Budovska un Dana Vapnes. Kā ziņo LTV1 raidījums «De facto», Bunkus šo lietu administrēja pēdējos desmit gadus. Tiesa pagājušajā gadā Uļmanam un citām iesaistītajām personām lika atmaksāt vairāk nekā 700 tūkstošus eiro.