Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Skandāls Latvijas sabiedriskās TV ēterā

© F64 Photo Agency

30. maija rīts daudziem Latvijas Televīzijas raidījuma «Rīta Panorāma» skatītājiem sākās ar līdzdalību skandālā. Proti, uz interviju aicinātais Artuss Kaimiņš, Saeimas opozīcijas deputāts no partijas KPV LV, sarunas laikā kļuva neapmierināts ar raidījuma vadītājas Lindas Krūmiņas uzdotajiem jautājumiem, norādot, ka viņa lobē partijas «Vienotība» intereses. Kaimiņš pat atļāvās aizrādīt Krūmiņai par viņas privāto sakaru ar Saeimas «Vienotības» frakcijas vadītāju Hosamu Abu Meri.

Uz Lindas Krūmiņas jautājumu, vai Artusa Kaimiņa pārstāvētā partija atbalsta vai ir pret izglītības reformu, kas nozīmē kompetencēs balstīto mācību satura ieviešanu, kā arī skolas gaitu uzsākšanu no sešu gadu vecuma, Kaimiņš nevis steidza atbildēt, bet vērsās pie raidījuma vadītājas: «Jūs, Linda, man nevarat jautāt nevienu jautājumu par «Vienotības» priekšlikumiem. Jūs šorīt pamodāties ar «Vienotības» frakcijas vadītāju, jūs dzīvojat ar viņu kopā.»

Studijā sākās vārdu apmaiņa, un Linda Krūmiņa, žestikulējot ar pildspalvu, norādīja, ka ļoti nozīmīga lieta esot profesionālās darbības nodalīšana no privātās dzīves.

Sarunā iejaucās arī Lindas kolēģis Gusts Kikusts, taču Artuss turpināja aizrādīt, ka Lindai Krūmiņai nevajadzētu uzdot jautājumus arī citiem opozīcijas pārstāvjiem, jo viņa ir ieinteresētā puse. Uz to Linda strikti paziņoja: «Jūs mani nemācīsiet dzīvot!»

Šis skandāls nepalika nepamanīts, un sociālajos tīkos sākās diskusija, vai «Rīta Panorāmas» vadītāja Linda Krūmiņa ir atbilstīga šim amatam un vai viņa spēj nodalīt profesionālo darbību no privātās dzīves, ja reiz viņai ir mīla ar deputātu Hosamu Abu Meri.