Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Galante pēc šķiršanās: Viņš nebija ne pirmais, ne pēdējais

© Ingrīda Punka

Slavenā operas dīva Inese Galante (64) uz dažām dienām bija ieradusies Latvijā, lai atklātu jaunos talantus sava fonda organizētajā tradicionālajā talantu konkursā, kā arī piedalītos Dzintaru koncertzāles preses konferencē un iepazīstinātu ar šīs vasaras mūzikas festivāla «Summertime 2018 – aicina Inese Galante» krāšņo un daudzveidīgo programmu. Tā kā operas dīva nesen piedzīvojusi šķiršanos no vīra, Vācijas radiostacijas «Klassik Radio» raidījumu vadītāja Franka Manholda (60), vaicājām, kādas ir sajūtas pēc tik būtiska dzīves pagrieziena.

Šobrīd Inese Galante jau devusies uz ārzemēm, kur aktīvi turpina koncertēt un priecēt savus klausītājus. «Ja balss skan un ir spēja pateikt visu, kas uz sirds, un publika mani vēlas dzirdēt, tad ir jāturpina dziedāt,» viņa piebilst.

Latvijā Inese Galante atgriezīsies jūnija sākumā, lai gatavotos savam krāšņajam festivālam, kas Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, tiks svinīgi atklāts 9. augustā. Festivālā uzstāsies tādas zvaigznes kā dziedātājs un komponists no Vācijas Toms Gēbels, temperamentīgais, par Balkānu mūzikas karali dēvētais Gorans Bregovičs, populārais itāļu dziedātājs Džovanni Kastello, muzikālais trio «Trio Paris Royale» un daudzi citi izcili skatuves mākslinieki. «Cerams, ka viss norit tā, kā ir saplānots, ka visi ir dzīvi un veseli, ka ir silts un saulains laiks un visi eņģeļi ir mūsu pusē. Un cerams, ka visi kari pazudīs un draudzība un simpātijas atkal atgriezīsies, jo šī nemiera situācija ļoti traucē elpot,» tā Inese Galante.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv