Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Lauras Rizoto vilšanās un skumjas jeb Eiropa mūs tomēr nesaprata

© Scanpix

10. maijā Lisabonā starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija otrajā pusfinālā Latvijas pārstāvei Laurai Rizoto pietrūka nieka piecu punktu līdz iekļūšanai finālā. Spraigā žūrijas un skatītāju balsojumu cīņā 12. maija naktī tika noskaidrota arī šā gada Eirovīzijas uzvarētāja. Tomēr nedēļas garumā «dīvānu eksperti» diskutēja un sprieda par mūsu valsts sniegumu konkursā un vajadzību piedalīties Eirovīzijā.

Tūlīt pēc pusfināla rezultātu paziņošanas Laura neslēpa vilšanos, asaras un bija mazrunīga. Šodien, jau pārvarējusi skumjas, daiļā ASV dzīvojošā latviešu izcelsmes brazīliete nespēja atteikt sarunu par piedzīvoto Eirovīzijas posmu savā dzīvē »Vakara Ziņu« lasītājiem un saviem atbalstītājiem.

Diemžēl specefektiem naudas nepietika

Analizējot pusfināla konkursu, Laura Rizoto ir pārliecināta, ka viņai bija spēcīga uzstāšanās, bijusi arī pārliecība par kvalificēšanos finālam. Taču viņa arī izprot, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss ir ļoti neparedzams, turklāt svarīgs ir moments, ka konkrētajā pusfināla balsošanā svarīga loma ir valstīm, kuras drīkst balsot. Laurai tik ļoti nepaveicās jo viņas pusfinālā nebija iespēja balstot tām valstīm, kas parasti balso par Latviju, piemēram, Lietuva, Igaunija, Īrija, kā arī Lielbritānija.

«Mēs visi bijām vīlušies par rezultātiem. Latvijas delegācija un es personiski šo izaicinājumu uztvērām ļoti nopietni un ieguldījām daudz laika, milzu darbu un enerģiju.

Dzīve turpinās, un tagad es cenšos koncentrēties uz atgriešanos ikdienas ritmā un nākotnes projektiem,» atklāj Laura. «Mēs visi bijām nepatīkami pārsteigti, kad Latvija neizlauzās līdz finālam. Latvijas priekšnesums bija dvēselisks, ar dziļu domu, klasisks un ļoti profesionāls. Biju un esmu pārliecināta, ka mums vajadzēja tikt finālā,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj Laura.

Runājot par Lauras uzstāšanos pusfinālā, daudzi eksperti un arī skatītāji norādīja, ka uz pārējo krāšņo un specefektiem bagāto priekšnesumu fona Lauras uzstāšanās, iespējams, esot bijusi par daudz vienkārša, askētiska un nedinamiska, ka tajā nav sagaidīts pārsteiguma moments. Par to, kas izdomā un pieņem lēmumu, kā izskatīsies Latvijas priekšnesums uz lielās Eirovīzijas skatuves, Laura stāsta: «Ne visiem Eirovīzijas priekšnesumiem ir nepieciešama pirotehnika vai salūts. Manā numurā tas galīgi neiederētos. Mūsu komanda vienu brīdi apsvēra iespēju papildināt manu uzstāšanos ar specefektiem, piemēram, hologrammām, bet to izmaksas bija grandiozas, un mums vienkārši nebija tam budžets. Mēs darījām visu, ko varējām, un pilnībā ziedojāmies priekšnesumam.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv