Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rakovska: Ja vīrietis ienīst savu māti, viņš nebūs labs attiecībās

© F64

Latvijas vīriešiem bieži pārmet, ka viņi ir pārāk vāji, neizdarīgi, neprot veidot ilglaicīgas attiecības ar pretējo dzimumu, kamēr dāmas turpina kāpt pa karjeras kāpnēm, kļūstot arvien veiksmīgākas un spēcīgākas. Lai noskaidrotu, vai sievietes Latvijā ir spēcīgais dzimums un kā tas ietekmē pāru attiecības, uz sarunu aicinājām sabiedrībā zināmas dāmas, uzklausot viņu domas.

Grupas «Triānas parks» soliste Agnese Rakovska (32): «Manuprāt, nav jau gluži tā, ka vīrieši ir šādi, bet sievietes tādas. Es drīzāk to norakstu uz jaunās paaudzes nevēlēšanos izrunāt savas problēmas. Ne jau partnerī ir problēma. Parasti problēma ir tevī pašā. Ja tu nevari šīs attiecības saglabāt, visticamāk, viens pieceļas un aiziet. Es drīzāk domāju, ka tā ir mūsdienu ātrās pasaules patēriņa problēma. Mēs patērējam ne tikai informāciju un preci, bet mēs patērējam arī attiecības. Līdz ar to, kad attiecības mums vairs neliekas patīkamas vai nav izdevīgas, mēs uzreiz veram vaļā tinderi [iepazīšanās vietni] un izmantojam citas iespējas, cerot, ka nākamais partneris būs labāks.

Attiecības ir vislabākais veids, kā iepazīt sevi.

Protams, sievietes Latvijā ir ļoti emancipētas, viņas ir ļoti spējīgas, gudras, bieži ar augstāko izglītību un ļoti mērķtiecīgas. Bet tādām sievietēm bieži vien ir grūti. Neuzskatu, ka viens vai otrs variants ir labāks, katram cilvēkam ir savs psihotips. Vienai sievietei patīk būt mājsaimnieces lomā, kāda cita grib būvēt karjeru, un abi šie varianti ir pasaulē vajadzīgi. Jautājums, kā tiek meklēts līdzsvars, kā cilvēki spēj savstarpēji sastrādāties un risināt problēmas. Ir jau arī tādi vīrieši, kuri, līdz ko ir problēma, pieceļas no galda un iet prom. Šādu gadījumu ir ļoti daudz, arī pati savā dzīvē esmu tādus pieredzējusi.

Domāju, ka tā ir audzināšana, skriet projām no kaut kā, kas tev liekas biedējoši. Tomēr nekur tālu no sevis neaizbēgsi. Attiecības ir vislabākais veids, kā iepazīt sevi. Ne visām attiecībām ir jābeidzas laulībā, daudzas nāk kā vienkārša mācība. Aizvien vairāk novērtēju pārus, kas spēj saglabāt laulību. Tādi pāri ir ļoti reti sastopami. Man ļoti patīk, kā Maestro Raimonds Pauls ir spējis būvēt savu karjeru un dzīvi. Maestro ar sievu Lanu ir kopā ļoti daudzus gadus. Tas ir ļoti liels darbs. Attiecībās vispirms ir jāsāk ar sevi. Ja tu esi kopā ar vīrieti, kas visu laiku ir jāapsaukā par stulbeni, varbūt pati neesi īpaši gudra. Vai arī turi muti un pieņem, ka viņš nav tik gudrs, cik tu vēlējies. Kāda jēga cilvēkam katru dienu atgādināt, ka viņš nav īpaši gudrs? Latvijas vīrieši ir ļoti dažādi. Īstenībā man nav nekādu iebildumu pret latviešu vīriešiem, jo viņi ir mentāli ļoti sakarīgi. Es, piemēram, neesmu sajūsmā par dienvidniekiem, kas ir ļoti karstasinīgi un uzreiz ķeras klāt pie ieročiem un kaujas. Man ir bijušas gan labas pieredzes, gan šausmīgas. Esmu arī ievērojusi, ja vīrietim nav labas attiecības ar māti, tad nevajadzētu cerēt, ka sievietei izdosies ar viņu izveidot labas attiecības. Ja vīrietis ienīst savu māti, tad viņš zināmā mērā savā zemapziņā slēpj aizvainojumu un bailes arī no citām sievietēm.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv