Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 1.jūnijam

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu dažādos kultūras, mūzikas un izklaides pasākumos gan Rīgā, gan citviet Latvijā un pat ārpus tās robežām.

20. maijā pulksten 20.00 koncertzālē «Palladium Rīga» uzstāsies amerikāņu čigānu pankroka apvienība «Gogol Bordello», kas izaicina un iekarsē publiku.

Savas muzikālās darbības laikā «Gogol Bordello» ir izdevuši desmit pilnmetrāžas albumu, paguvuši pagozēties vairākās augsti novērtētās filmās, kā arī nospēlēt jau tūkstošiem koncertu, vienlaikus nepazaudējot tikai sev vien raksturīgo skanējumu un attieksmi.

Pirmo reizi kino vēsturē Kannu kinofestivāla sadaļā «Cannes Classics» iekļauta Baltijas filma - Rolanda Kalniņa spēlfilma «Četri balti krekli» (1967, restaurēta 2017) tiks demonstrēta Kannu kinofestivāla programmā. Lomās - Līga Liepiņa, Uldis Pūcītis, Dina Kuple, Pauls Butkēvičs, Arnolds Liniņš un citi.

Un tūlīt pēc šā notikuma leģendārā spēlfilma tiks izrādīta arī Rīgas kinoteātrī «Splendid Palace»! 23. maijā kinoteātrī pulksten 18.30 grāmatas par filmas režisoru «Rolanda Kalniņa telpa» atvēršanas svētki (ieeja bez maksas), pulksten 19.30 - filmas «Četri balti krekli» Goda seanss. Biļetes pieejamas www.splendidpalace.lv vai kinoteātra kasē.

25. maijā Rīgas brīvdabas koncertu sezonu Lucavsalā atklās britu poproka un R&B dziedātājs, Lielbritānijas «X faktors» uzvarētājs un dziesmu autors Džeims Arturs («James Arthur»).

Pirms koncerta pilsētniekus un Rīgas viesus priecēs dziedātājs Intars Busulis un grupa «Carnival Youth». Koncerta programma: ieeja no pulksten 18.30, pulksten 19.00 Intars Busulis, pulksten 20.15 «Carnival Youth», pulksten 21.30 Džeimss Arturs.

Ieeja pasākuma apmeklētājiem ir bez maksas.

Sadarbojoties vairākām organizācijām, latviešiem ASV un Latvijā, ir iestudēts muzikāls stāsts par Ņujorkas mākslinieku grupu «Elles ķēķis. Ņujorka > Latvija».

Izrādes idejas, scenārija, dziesmu un video autore ir ASV dzīvojošā latviešu mūziķe un aktrise Laila Saliņa, kura šo stāstu izspēlēs kopā ar aktieri Gundaru Silakaktiņu. Iestudējuma režisors - Gundars Silakaktiņš ar asistenti Ingu Krasovsku.

Izrādi vēl var vērot 23. maijā pulksten 19.00 Liepājas muzejā, 24. maijā pulksten 19.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, 26. maijā pulksten 17.00 Ungurmuižā, bet 29. maijā pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī. Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Pasaules operzvaigzne Maija Kovaļevska kopā ar pianisti Dzintru Erlihu un basu Krišjāni Norveli radījusi latviešu kamermūzikas albumu «Ar siltu sirdi» kā dāvanu Latvijas simtgadē un ģimenēm ar īpašiem bērniņiem.

Labdarības koncerta un albuma «Ar siltu sirdi» prezentācija notiks 1. jūnijā pulksten 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Biļetes uz šo notikumu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs. 1. jūnijs ir arī Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Visi ienākumi no koncerta biļešu un albuma «Ar siltu sirdi» tirdzniecības sniegs praktisku palīdzību ģimenēm ar īpašajiem bērniņiem.