Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Rihards Lepers meditē uz sērfošanas dēļa

© Instagram

Aktieris un dziedātājs Rihards Lepers (32) jau trīs gadus aizrāvies ar sērfošanu, kas nu jau kļuvusi par hobiju. Lai pilnībā varētu ļauties šim ekstrēmajam ūdenssportam, aktieris iegādājies arī nepieciešamo aprīkojumu un sērfošanas dēli.

«Esmu kurzemnieks, kas dzimis un audzis Talsos, netālu no jūras. Kādā brīdī sapratu, ka savu hobiju vēlos saistīt ar ūdeni. Visas vasaras esmu pavadījis pie jūras Rojā, Engurē un Mazirbē, tādēļ likumsakarīgi, ka pievērsos ūdenssportam. Nopietnāk var sērfot Pāvilostā. Vislabāk to darīt septembrī, kad ir vētras un negaisi. Lai sērfotu, zemā gaisa temperatūra rudens mēnešos, septembrī un oktobrī, nav problēma, jo viss atkarīgs no tā, cik ir silts hidrotērps. Latvijā reizēm ir tik vēsas vasaras, ka dažiem pat ir vēlme peldēties hidrotērpā.

Par manu sērfošanas praksi runājot, esmu bijis sērfot arī Kalifornijā. Šogad ir ļoti daudz iespēju braukt sērfot uz Maroku. Mani paziņas, piemēram, brauc sērfot uz Portugāli.

Ļoti daudzi latvieši, kuriem patīk ūdenssports, izmanto šādas iespējas. Vajag tikai gribēt, jo iespēju sērfot ir miljons. Manuprāt, tas arī dārgi nemaksā. Galvenais ir vēlme saslapināties. Ja tev draugs iedod sērfa dēli un aizved līdz jūrai, tad vienīgās finanses ir pusdienām līdzpaņemtās biezpienmaizītes. Sērfošanas dēli arī pats no koka var uzmeistarot. Atrast nepieciešamo inventāru Latvijā ir ļoti viegli, jo ir speciāli ūdenssporta veikali. Viss ir viegli pieejams. Ūdenssports attīstās, ir gan supošana, gan sērfošana, gan burāšana ar vēja dēli.

Vienīgais, ar ko ir jārēķinās, ka šajā sporta veidā tu esi viens pats ar jūru un meditē. Man sērfošana ir kā meditācija. Es gan sērfoju, gan arī supoju (supa dēlis ir liels sērfa dēlis, ar kuru uz priekšu tiksiet, stāvot uz tā kājās un airējot - red. piez.). Tā ir izcila sajūta, kad jūrā nav viļņu, izbraukt ar supa dēli. Supošana beidzamajā laikā ir kļuvusi populāra daudzviet Latvijā,» par savu aizraušanos ar ūdenssportu stāsta Rihards.