Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Apceļojusi Eiropu, Eirovīzijas cerība Rizoto gatavojas konkursam

© Girts Ozoliņš/F64

Pavisam drīz pie televīzijas ekrāniem pulcēsies Starptautiskā dziesmu konkursa «Eirovīzija» fani, lai satrauktām sirdīm baudītu muzikālo sacensību, kas pirmo reizi tās vēsturē norisināsies Portugālē. Atgādinām, ka Latviju Eirovīzijas konkursā Lisabonā šogad pārstāvēs latviešu – brazīliešu dziedātāja Laura Rizoto, kas ar dziesmu «Funny Girl» uz skatuves kāps otrajā pusfinālā 10. maijā. Viņa uzstāsies ar 14. kārtas numuru.

Sajūsmina Eiropas fanus

Aizvadītās nedēļas izskaņā 2018. gada Starptautiskā dziesmu konkursa «Eirovīzija» dalībnieki pulcējās Madridē, kur spāņi bija sarīkojuši iesildošo ballīti un koncertu. Pasākumā piedalījās arī Latvijas pārstāve Laura Rizoto, kura, kā liecina publikācijas ārzemju medijos un sociālajos tīklos, jau iemantojusi iespaidīgu fanu armiju visā Eiropā. Laurai šajos pasākumos un komunikācijā ar medijiem vai faniem ļoti palīdz lieliskās angļu, spāņu un portugāļu valodas zināšanas.

«Šogad tika rīkotas piecas Eirovīzijas iesildīšanās ballītes - grandiozi pasākumi, kurus organizēja Eirovīzijas konkursa entuziasti, fani un brīvprātīgie, lai iepazītos un popularizētu dalībniekus pirms lielā koncerta Lisabonā. Katrs pasākums sastāvēja no preses konferences, tikšanās ar žurnālistiem, faniem, sarkanā paklāja un koncerta. Man izdevās šos pasākumus apmeklēt Rīgā, Telavivā, Amsterdamā un Madridē,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Laura.

Šajos koncertos mūsu valsts pārstāve Laura satika arī daudzus citus konkursa dalībniekus: «Šogad Eirovīzijas konkursā ir daudz lielisku un tik dažādu talantu. Man bija jauka saskarsme ar dalībniekiem no Spānijas, Īrijas, Lielbritānijas, Austrālijas, Šveices, Dānijas, Austrijas un Čehijas. Šajās pirmskonkursa ballītēs es satiku lielāko daļu no visiem Eirovīzijas dalībniekiem. Mēs sociālajos medijos esam izveidojusi paši savu grupu, kurā komunicējam un, domājams, sarakstīsimies arī pēc konkursa beigām. Aizkulisēs patiesībā nevalda konkurences vai cīņas atmosfēra. Mēs esam diezgan draudzīgi, jo apbrīnojam un cienām cits cita radošo darbu un kopā ir jautrāk. Mūs visus vieno kaisle pret mūziku un sapnis pārstāvēt savu valsti konkursā, cik vien labi iespējams.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv