Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Kas ir brazīliete Andželīna, kura izklaidē Rīgas pasažierus

© Vakara Ziņas

Līdz pat maijam Rīgas ielās ap pēcpusdienu būs iespējams satikt bariņu tumšādainu skaistuļu, kas jautri savā starpā čalo, iepērkoties vietējos veikalos. Ja gadās viņas satikt, tad ziniet, ka tās ir sambas dejotājas no Brazīlijas, kas ar savu programmu uzstājas uz «Tallink» kruīzu kuģiem. Nesen braucienā uz Stokholmu »VZ« bija iespēja nokļūt aizkulisēs pie dejotājām un uzzināt par viņām arī ko vairāk.

Šobrīd uz kruīzu kuģa ceļotāji tiek vilināti izbaudīt īstu Brazīlijas gaisotni, un tik tiešām – bārā ir iespējams novērtēt vairākus alkoholiskus dzērienus, kuru sastāvā ir brazīliešu nacionālā dzira «Pitu», taču vēl patiesākas Brazīlijas emocijas var gūt, vērojot šova programmu. Lielākā zvaigzne tajā šovā ir sambas dejotāja Andželīna Santoša, kas pārsteidz ar savām elastīgajām kustībām un krāšņo tērpu. »VZ« bija iespēja pabūt aizkulisēs un uzzināt dažus visai interesantus faktus.

– Šajā šovā ir krāšņi tērpi, cik ilgā laikā tie top?

– Šie tērpi bija radīti speciāli Riodežaneiro karnevālam. Viens tērps top aptuveni piecpadsmit dienas. Tie visi ir profesionāla dizainera darināti un lielākoties roku darbs.

– Un cik maksā šāds karnevāla tērps?

– Tas atkarīgs no tērpos izmantotā auduma un dekoratīvajiem elementiem. Kvalitatīvu karnevāla tērpu izmaksas ir sākot no aptuveni 2000 eiro.

– Šovs pārsteidz ar vitalitāti un enerģiju. Vai viegli dejot šādā tērpā? Cik vispār sver šis kostīms?

– Tas ir jāpārbauda tev pašam! (Ar divu vīriešu palīdzību dejotāja tiek atbrīvota no krāšņā muguras dekora, kas dejotājai piestiprināts pie pleciem, un tas tiek uzlikts šī raksta autoram.)

– Ak Dievs, tas tiešām ir smagi, cik tas viss sver?!

– Jā, tērps nav no tiem vieglajiem.

Šis muguras elements sver 32 kilogramus. Galvas rota – četrus kilogramus, bet pārējais tērps ap 13 kilogramu. Kopā varētu būt kādi 50 kilogrami.

– Nav korekti tā jautāt, bet cik tu pati sver?

– (Smejas.) Es sveru 58 kilogramus.

– Kā tas ir iespējams? Kā var padejot ar tik smagu tērpu mugurā, turklāt vēl kurpēs ar augstiem papēžiem?!

– Es dejoju kopš bērnības, tas ir mans darbs, hobijs un dzīvesveids.

Turklāt dalība karnevālos norūda. Tur nākas dejot šādos tērpos vairākās stundas no vietas, turklāt vēl uz kustīgas platformas. Dejošanai ir jābūt asinīs.