Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Agnesei Zeltiņai tapusi jau piektā rotu kolekcija

© Vakara Ziņas

Tiešā ceļā no skatuves Dailes teātra izrādē «Milēdija» uz Jūrmalā notiekošo kabarē programmas pirmizrādi ieradās aktrise Agnese Zeltiņa, lai atrādītu savu jaunāko veikumu rotu dizainā.

Aktrises Agneses Zeltiņas ceļš no izrādes pa taisno uz rotu kolekcijas izstādi var izrādīties arī visnotaļ simbolisks: izskatās, ka pēc šīs sezonas «Milēdija», kurā viņa ir galvenajā lomā, tiks izņemta no repertuāra – pārāk jau nu iznīcinoša bijusi šīs izrādes kritika no speciālistu puses. Savukārt pati aktrise sieviešu vidū izpelnās aizvien lielāku popularitāti ar savu rotu kolekciju – nu jau tapusi Zeltiņas piektā kolekcija. Pirmo kolekciju aktrise veidoja, iedvesmojoties no Sicīlijas, otrā tapa, skatoties, kā sievietes ģērbjas lielākajā modes pilsētā Milānā. Trešā kolekcija, kurā dominē pērles, ir aktrisei pašai sirdī tuvāka, un arī tai Zeltiņa iedvesmu rada Itālijā. «Pērles nekad nav izgājušas no modes. Veidojot pērļu virtenes, tās bija ļoti pieprasītas,» norādīja aktrise. Ceturtā rotu kolekcija tapa, pateicoties Milēdijas lomai Dailes teātrī.

Aprīļa sākumā Zeltiņa bija Itālijā, atkal Milānā, kur guva iedvesmu savai piektajai rotu kolekcijai. «Es vienkārši taisu to, kas man patīk. Es iedvesmojos no sievietēm, no dabas. Tikko nedēļu biju Milānā un skatījos uz ziediem un rododendriem. Tāpat arī nopietni pētu juvelieru žurnālus,» par saviem iedvesmas avotiem »VZ« stāstīja Zeltiņa. Salīdzinot sievietes Latvijā un Itālijā, aktrise atzīst, ka itālietes rotu izvēlē ir krietni progresīvākas. «Itālietes noteikti nebaidās būt izaicinošas ar aksesuāriem. Protams, viņām ir zelts un briljanti, taču ikdienā šīs rotas stāv seifos un viņas valkā košu bižutēriju. Viņas nebaidās būt drosmīgas un krāsainas. Latvietes ir pieticīgākas un izvēlas neuzkrītošākas rotas. Ejošākā krāsa latvietēm ir melna,» secina Zeltiņa.

Kaut arī aktrises līdzšinējās rotu kolekcijas ir saistītas ar Itāliju, Zeltiņa uzskata, ka arī dzimtenē var atrast lietas, kas iedvesmo, tāpēc, iespējams, nākamā kolekcija taps, iedvesmojoties no mūsu pašu Jūrmalas.