Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Lielpilsētās rīko spilvenu kaujas

© Scanpix

Vairāk nekā 100 pasaules pilsētās, no Londonas līdz Losandželosai un no Vašingtonas līdz Vīnei, pagājušās nedēļas nogalē notikušas Pasaules Spilvenu kauju dienai veltītās cīņas. Šāds pasākums tiek rīkots jau sesto gadu pēc kārtas, un tā dalībnieku skaits pakāpeniski pieaug.

Spilvenu kaujas jau gadu desmitiem ilgi ir populāra amerikāņu augstskolu studentu izklaide, bet kopš 2009. gada tās ieguvušas arī starptautisku skanējumu, pateicoties dažādu valstu pilsētās organizētajām cīņām. Parasti tajās piedalās daži desmiti cilvēku, bet šogad, piemēram, pie Hofsburgas pils Vīnē bija pulcējušies gandrīz 100 cilvēku, liels skaits dalībnieku piedalījās arī kaujā, kas tika rīkota Londonas Trafalgāra laukumā.

Cīņas noteikumi ir pavisam vienkārši – dalībniekiem aizliegts valkāt brilles un sist ar spilvenu cilvēkam, kuram nav šāda ieroča, vai kādam kaujas dalībniekam, kurš tobrīd fotografē. Pēc šā gada kaujām, kurās piedalījās ievērojams skaits bērnu, gan tiekot apspriesta iespēja noteikt zināmus vecuma ierobežojumus. «Spilvenu kaujas domātas tam, lai mazinātu stresu, bet es taču nevaru no visas sirds ar spilvenu bliezt mazai meitenītei,» nepieciešamību grozīt noteikumus skaidrojis kāds horvātu students, kurš speciāli bija braucis uz Vīni, lai piedalītos spilvenu kaujā.