Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Magone Burka uzsāk savu slavas gājienu Londonā

© Vakara Ziņas

Teju mēneša garumā dažādos sociālajos tīklos tika reklamēts 29. martā paredzētais komiķa Gata Kanda un TV3 šovā «Saimnieks meklē sievu» iepazītās Magones Burkas radošais vakars Londonā. Pirmās atsauksmes par abu radošo uzstāšanos «Daugavas vanagu» namā ir vairāk nekā pozitīvas: šķiet, ar šo pasākumu Magone kā dzejniece ir uzsākusi savu gājienu pretī slavai Londonā.

Britu salās strādājošais latvietis Gatis Kandis, kurš sevi pozicionējis par komiķi, pēc relatīvi veiksmīgas dalības vienā no populārākajiem britu talantu šoviem «Britain’s Got Talent» visai bieži aicināts uz dažādiem radošajiem vakariem. Ar savu dziedāšanu un jokiem uzstājoties dažādos krodziņos un saietos, Kandis pat ir kļuvis par kādas īsfilmas varoni. Sestdien komiķis ar savu uzstāšanos cilvēkus priecēja «Daugavas vanagu» namā. Kā ierasts, Kandis dziedāja un jokoja, taču vakara otrā daļa bija daudz jutekliskāka – pirmoreiz plašākai publikai savu dzeju lasīja TV3 šovā «Saimnieks meklē sievu» iepazītā Magone Burka. «Magones dzeja ir par mīlu, attiecībām un viņas bērnību. Par visu viņa prot runāt caur dabu. Par mīlestību viņa runā caur ziediem un Latvijas lauku ainavām,» ziņo pasākuma režisors Miks Celmiņš.

Pēc abu uzstāšanās sekoja ballīte latviskā gaisotnē. Uz abu radošo vakaru ieradās aptuveni divsimt cilvēku, un šā pasākuma apmeklētāji sociālajos tīklos neskopojās ar komplimentiem. Tiesa, galvenokārt slavēts Kanda talants smīdināt, taču dažos no komentāriem ir uzteiktas arī Burkas dzejnieces dotības. «Esmu pārsteigts, ka viņas dzeja bija tiešām klausāma. Savdabīga pieeja, bet man patika!» par Burkas dzeju izsakās kāds no klausītājiem.