Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Apprecējies pasaules garākais cilvēks

© Scanpix

Greznā kāzu ceremonijā, uz kuru bija aicināti daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, apprecējies 251 centimetru garais turks Sultans Kosens, kurš oficiāli atzīts par pasaulē garāko cilvēku.

Lai gan viņa jaunās sievas Merves Dibo augums ir 173 centimetri, uz vīra fona viņa izskatās pēc pundurītes, gluži tāpat kā visi kāzu viesi.

30 gadu vecā Turcijas iedzīvotāja Kosena vārds Ginesa rekordu grāmatā tika ierakstīts 2009 gadā, turklāt viņam pieder vēl divi rekordi. Augumā milzīgā vīra delnu garums ir 27,5 centimetri, bet pēdu garums – 36,5 centimetri. «Nav pat izdomāts tik liels apavu izmērs, kādus viņš varētu valkāt,» ironizē laikraksts «Metro». Kosens gan nav absolūtais rekordists, jo 1940. gadā mirušā amerikāņa Roberta Vodolva augums bijis 272 centimetri – tiesa, šo rekordu mūsdienās mēdz apšaubīt.

Pasaules garākais cilvēks savulaik mēģinājis meklēt dzīves biedreni, kura atbilstu viņa auguma parametriem, taču sapratis, ka tas ir bezcerīgi. «Svarīgāk ir tas, ka es beidzot esmu atradis cilvēku, kas patiešām ir mana otrā pusīte,» viņš sacījis par Dibo, ar kuru iepazinies pirms nepilna gada. Kāzu ceremonija, kas notikusi Merdinas pilsētā, bijusi grezna – to apmeklējuši pazīstami turku biznesmeņi (tieši viņi uzņēmušies kāzu finansēšanu), reliģiskie līderi un valsts amatpersonas. Jaunais vīrs gan atzinis, ka viņam īpaši nepatīk atrasties starmešu gaismā. «Vislabprātāk es dzīvotu rāmu un klusu ģimenes dzīvi,» viņš teicis. Jautāts, vai lielais augums dzīvē nerada daudz neērtību, Sultans atbildējis noliedzoši, tomēr vēlāk piebildis, ka joprojām nespēj atrast sev piemērotu un ērtu automašīnu. «Es labprāt kopā ar sievu dotos ceļojumos, bet pašlaik tas ir apgrūtinoši,» viņš sacījis.