Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Šokējoša cilvēku vienaldzība festivālā "Summertime" - sieviete zaudē samaņu, neviens nepalīdz

© F64 Photo Agency

Ja Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš nebūtu rīkojies tik operatīvi, festivāls «Summertime» iezīmētos melnos toņos: kādai kundzei sēdvietu zonā pēkšņi kļuva slikti, un sievietei bezsamaņas stāvoklī palīgā piesteidzās tikai Kalviņš, kamēr pārējie netraucēti skatīja uz skatuves notiekošo.

Klausītāji aizkustinājumā baudīja pašmāju operdziedātāja Sergeja Jēgera uzstāšanos, kad pēkšņi savu sēdvietu pameta Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš. Pārējo apmeklētāju kurnēšanas pavadīts, vīrietis piesteidzās pie kādas kundzes, kas izskatījās iemigusi. Tikpat ātrā solī viņš, jau citu apmeklētāju kurnēšanas pavadīts, pameta koncertzāli ar mobilo telefonu rokās. Piesteidzies pie sēdvietu norādītājas, vīrietis meitenei kaut ko satraukti stāstīja. Viņa savukārt kopā ar Kalviņu skriešus devās pie ieejas apsargiem, un jau pēc pāris minūtēm Dzintaru koncertzāles teritorijā parādījās mediķu brigāde. Ārsti uz nestuvēm bezsamaņas stāvoklī no koncerta iznesa kādu kundzi. «Cilvēks zaudēja samaņu. Es īsti nezinu, vai tās bija galvas smadzeņu asinsvadu spazmas, vai vienkārši sirds vājums. Nācās izsaukt ātro palīdzību, un prieks, ka tādā veidā palīdzēju cilvēkam,» »VZ« pēcāk teica Kalviņš.

Ķīmiķis sevi par varoni neuzskata, vienīgi brīnās, ka viņš bija vienīgais, kas šajā situācijā noreaģēja. «Nu, kas es par varoni?! Es nezinu, kāpēc neviens vairāk nenoreaģēja uz šo situāciju. Redzot, kas notiek, un fonā skanot mūzikai un aplausiem, es vienkārši izsaucu ātro palīdzību, sagaidīju mediķus un aizvedu ārstus līdz bezsamaņā esošajai kundzei. Man liekas, tā ir pilnīgi normāla reakcija,» tā Kalviņš.