Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

Aicina iesaistīties labdarības kampaņā par atbalstu neredzīgajiem

© Publicitātes foto

Lai nodrošinātu neredzīgo cilvēku suņa pavadoņa iegādi un apmācību "4finance Labie darbi" sadarbībā ar Vivus.lv un biedrību "Baltais suns" organizē labdarības kampaņu, kurā aicina piedalīties ikviens no mums. Projekta ietvaros sociālā tīkla facebook.com lietotāji ir aicināti dalīties ar kampaņas ierakstu, 5 "share" būs pielīdzināmi vienai suņa apmācību stundai.

Kampaņas ierakstu meklējiet “4finance Labie darbi” un Vivus.lv facebook.com kontos.

Suns-pavadonis ir neaizvietojams palīgs neredzīga un vājredzīga cilvēka dzīvē un viņa pamatuzdevums - maksimāli atvieglot cilvēka kustības brīvību ārpus mājām. Šie apmācītie suņi būs ne tikai acuraugs uz ielas, bet arī uzticams draugs un sabiedrotais.

Biedrība "Baltais suns", kas ir dibināta 2012. gadā, nodarbojas ar suņu apmācību, kuri vēlāk kļūst par pavadoņiem neredzīgiem vai vājredzīgiem cilvēkiem. Biedrības rindās ir praktizējoši kinologi, kas apmāca topošos pavadoņus un gatavo tos produktīvai sadarbībai ar nākamo saimnieku. "Šobrīd Latvijā ir ne vairāk kā 12 speciāli apmācītu suņu-pavadoņu, kas nozīmē, ka uz katriem 1000 pilnīgi neredzīgiem cilvēkiem ir tikai viens suns. Šī proporcija ir katastrofāla. Suņu-pavadoņu skaits ir tik mazs dēļ augstām izmaksām viena suņa pilnvērtīgai apmācībai, kas var svārstīties no 12 000 līdz pat 14 000 eiro. Kucēns, kurš atbilst suņa-pavadoņa prasībām Latvijā maksā no 1500 € un tam klāt nāk vēl izdevumi par suņa barošanu, apmācīšanu, sertificēšanu un profesionālu kinologu darbu. Toties suņa-pavadoņa pienesums neredzīgā cilvēka dzīvē ir nenovērtējams - apmācību laikā sunim tiek mācītas komandas, kas palīdz neredzīgam cilvēkam drošāk pārvietoties pa pilsētu. Suns prot atrast gājēju pārejas un brīdina par pakāpieniem, atceras biežāk staigātus ceļus. Galvenais labums no suņa-pavadoņa ir tas, ka neredzīgais cilvēks var pārvietoties ātrāk un drošāk," stāsta biedrības "Baltais suns" vadītājs Dāvis Muižnieks.

"4finance Labie darbi" un Vivus.lv jau otro gadu īsteno kampaņas, kuru mērķis ir pilnvērtīgi integrēt cilvēkus ar invaliditāti sabiedrībā. Pagājušajā gadā tika sekmīgi aizvadīta Lucavsalas pludmales labiekārtošana ar cilvēkiem ar kustību traucējumiem piemēroto inventāru - sauļošanas krēsliem, piebraucamo celiņu, šūpolēm, tualetēm un ģērbtuvēm. Šogad priekšroka tika dota neredzīgu cilvēku atbalsta projektam. "Uz suni-pavadoni gulstas milzīga atbildība par saimnieku vai cilvēku, kurš tajā brīdī atrodas blakus. Tieši tādēļ viena suņa sagatavošanai nepieciešami gandrīz divi gadi rūpīga, pacietīga un pašaizliedzīga darba un salīdzinoši lielas izmaksas, ko cilvēki ar redzes invaliditāti visbiežāk paši nevar atļauties. Šīs kampaņas ietvaros mēs aicinām sabiedrību iesaistīties, lai palīdzētu cilvēkam ar redzes traucējumiem iekļauties ikdienas dzīvē. Lai atbalstītu projektu, nepieciešams dalīties (share) ar kampaņas ierakstu, kas palīdzēs nodrošināt 1200 apmācību stundas 2500 EUR vērtībā. Cilvēkiem dalīšanās ar ierakstu nemaksās neko, bet palīdzēs padarīt kāda dzīvi vieglāku un ērtāku," uzsver 4finance Latvija izpilddirektors Gvido Endlers.

Kampaņa norisināsies līdz jūlijam. Tie, kuri vēl nav paspējuši nospiest share kampaņas ierakstiem, ir laipni aicināti sniegt savu ieguldījumu neredzīgo cilvēku atbalstam un vēl viena profesionālā suņa-pavadoņa sagatavošanai.