Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

NETICAMI: Latvijā veikta pirmā operācija hipnozē

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Iesaistoties hipnopsihoterapeitei Dacei Rolavai Latvijā veikta pirmā ķirurģiskā operācija, kurā pacientam anestēzijas vietā tika izmantota hipnoze. Operāciju veica asinsvadu ķirurgs, flebologs Žoržs Žabūrs, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Žoržs Žabūrs apgalvo, ka hipnozi var izmantot daudzās operācijās. Tomēr ir svarīgi ievērot, lai pacients operācijas laikā gūtu pozitīvu pieredzi. Viņš uzskata, ka tieši hipnoze to spēj nodrošināt. Šāda veida hipnoze notiek vairākos posmos, jo hipnozes praktiķis ar pacientu tiekas arī pirms operācijas. Ž. Žabūrs arī uzsver, ka ir pacienti, kuru veselības stāvoklis nemaz neļauj lietot anestēziju.

Operācija noritēja aptuveni pusstundu un tā tika veikta kādai jaunai sievietei. Operācijas laikā ķirurgs sievietes kājā bez ievadīja katetra slūžas. Ārsts gan atzina, ka katetra ievadīšanas laikā nācās pielietot pavisam minimālu anestēzijas līdzekļu daudzumu, bet to nevar salīdzināt ar ierasto devu šādas operācijas veikšanai.

Pati paciente visu operācijas laiku bija pilnīgi mierīga, viņa jutusi dažus dūrienus, bet sāpes nav traucējušas ļauties sapņiem par bērnību, jūru un ceļošanu.