Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

BRĪDINĀJUMS visiem mobilo tālruņu īpašniekiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Datu drošības speciālisti brīdina - uzlādējot savus mobilos telefonus, izmantojot publiski pieejamos USB telefonu uzlādes punktus, var novest pie jūsu datu nonākšanas nevēlamu personu rīcībā, vēsta CNN.

"Tikai savienojot telefonu ar publiski pieejamu USB uzlādes ierīci, rodas draudi vīrusu nonākšanai telefonā un telefona īpašnieku datu nonākšanai nevēlamu personu rīcībā,'' stāsta datu drošības uzņēmuma "Authentic8" pārstāvis Drjū Paiks.

Publiski pieejamas telefonu uzlādes stacijas un publiski pieejamie bezvadu interneta punkti, kuri rada potenciālos draudus, parasti atrodas lidostās, lidmašīnās, konferenču centros. Šajās vietās šādas uzlādes stacijas un bezvadu interneta lietošanas iespējas tiek nodrošinātas, lai cilvēkiem vienmēr būtu ērti veikt savu darbu un to nepārtraukt tikai tāpēc, ka, piemēram, ir izlādējies tālrunis vai nav pieejams internets. Tomēr ir jāatceras, ka šādiem publiskas pieejas punktiem ir arī savi riski.

D. Paiks arī stāsta par nesen veiktu eksperimentu, kurā tika noskaidrots, ka 80% no kādā konferencē esošajiem dalībniekiem bez jebkādiem jautājumiem vai piesardzības pasākumiem izmantoja publiski pieejamās telefonu uzlādes stacijas un wi-fi.

D. Paika ieteikums ir izmantot savus elektriskos tālruņu lādētājus vai pārnēsājamās uzlādes ierīces.