Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

Brīdina par bīstamu ceļa posmu Madonas pusē

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Līkumā šosejas Madona - Gulbene 11. kilometrā atrodas bīstams līkums, kurā regulāri notiek smagas avārijas. Varasiestādes vainu noveļ uz neprasmīgiem šoferiem, savukārt vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka ziemā šajā posmā ceļa stāvoklis ir kritisks, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kādā sniegotā ziemas rītā neilgi pirms plkst. 11.00 dienā šajā līkumā notika divu automašīnu sadursme ar traģiskām sekām - dzīvību zaudēja divas sievietes, kuras atradās automašīnā "Opel". Tiek vēstīts, ka šī automašīna iebraukusi pretējā braukšanas joslā un izraisījusi avāriju. Policija ir uzsākusi krimināllietu, kurā jau tagad ir noskaidrots, ka vienai no "Opel" markas automašīnas riepām esot bijis pārāk mazs protektora dziļums, vien 2.26 milimetri (minimālais pieļaujamais ir 4 milimetri).

Savukārt vietējie iedzīvotāji atsakās pieņemt versiju, ka pie vainas ir tikai riepas nodilums. Daudzi uzskata, ka pie vainas ir nekvalitatīvi notīrītais ceļš. Pirms diviem gadiem līkumā notika identiska avārija, kurā dzīvību zaudēja jaunietis. Kā stāsta vietējie iedzīvotāji, bīstamais līkums aizsaulē nogādājis daudzus.

Savulaik vairāki autovadītāji, iebraucot līkumā, nespēja novaldīt automašīnu un attapās blakus esošajā ūdenstilpē, jo līkumā atļauts braukt ar 70 km/h. Tagad tur uzstādītas barjeras, tomēr vietējie iedzīvotāji tik un tā uzskata, ka šajā posmā vajadzētu samazināt atļauto braukšanas ātrumu.

''Viens no variantiem, kā varētu uzlabot situāciju, ir jāievieš bremzēšanas joslas pie ātruma ierobežojuma zīmes. Kā liecina pieredze, ieviešot šīs baltās bremzēšanas joslas, tiešām tiek panākta ātruma samazināšana,'' skaidro Valsts policijas pārstāve I. Randare.