Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

Patversme izplata brīdinājumu visiem suņu saimniekiem

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Dzīvnieku patversme "Mežavairogi" ir izplatījusi brīdinājumu un aicinājumu visiem suņu saimniekiem neatstāt savus mīluļus bez uzraudzības.

Patversmes Facebook lapā ievietotā informācija vēsta:

''Par sunīša izskriešanos uz pusstundu....

Sabiedrībā valda absolūti nepareizs un absurds priekšstats par to, kā dzīvnieki nonāk patversmēs. Par to jau ir runāts vairākkārt, taču izpratne nezin kāpēc nerodas. Mēģināsim vēlreiz...

Zvana satraukta sieviete no pilsētas N - viņa baidās iet ar bērnu uz skolu, jo kaimiņu suns ik pa brīdim paņem brīvsoli un paskraida to leģendāro pusstundu pa apkārtni, pie tam suns ir komunikabls - skrien klāt ostās, reizēm uzrūc. Patversme pēc šī zvana nevar braukt ķert suni - ir nepieciešams, lai iedzīvotājs piezvana Pašvaldības policijai un piereģistrē izsaukumu. Un tikai tad sāk darboties ķērāji. Nolaidīgais saimnieks, protams, sašutis - suns izskrēja tikai uz pusstundiņu. Vai tas ir iztēles trūkums, vai pilnīga vienaldzība pret savu suni un sociumu? Tāds suns var sabiedēt bērnu, sakost to, jo bērns nezina kā uzvesties, ja klāt ir pieskrējis nepazīstams dzīvnieks.

Tāds suns var izlekt uz ceļa priekšā automašīnām, izraisot avāriju. Tāds suns var uzbrukt mazākam sunim, kurš izvests pastaigā saitītē. Atcerieties gadījumu Vecāķos, kad mazu sunīti burtiski saplosīja tikai uz minūti no sētas izskrējuši suņi. Un galu galā - pats suns var iet bojā. Tikai pagājušajā nedēļā vien patversme savāca divu sabrauktu suņu līķus. Jūs, tie, kam liekas, ka suns var brīvi skriet bez saimnieka, nemīlat savus suņus? Jums ir vienalga, ka tie tiek pakļauti riskam?

Un visbeidzot - jā, kad nepieciešams noķert agresīvu suni, tiek pielietota cilpa vai trankvilizators - tieši tāpēc, lai, iespējams, tieši Jūs paglābtu no koduma!''