Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

UZMANĪBU: Svarīga informācija visiem autovadītājiem

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, arī turpmākajās dienās ir gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Tas nozīmē, ka uz autoceļiem ar asfalta segumu var veidoties tā saucamais “melnais ledus”, kas autovadītājiem ir īpaši bīstams, jo ir grūti pamanāms.

Apgrūtināta braukšana gaidāma arī pa ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu - reģionālās un vietējās nozīmes ceļi ar grants segumu. Iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala, un ceļi var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievošana šādos laika apstākļos ir neefektīva, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, rievojums izkūst, un ceļi atkal ātri vien kļūst slideni.

Arī tuvākajās dienās paredzams, ka atkusnis turpināsies, vien naktīs temperatūra noslīdēs zem nulles. Šādos laika apstākļos apledojums uz asfaltētajiem autoceļiem var veidoties ļoti strauji. Arī tad, ja gaisa temperatūra dienā turas virs nulles, ceļa virsma neuzsilst tik ātri, cik gaiss, un var būt negatīva. Apledojums ātrāk un biežāk veidojas uz tiltiem un ceļiem, kas ir noēnoti vai iet caur ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu. Jāņem vērā tas, ka ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Meteorologi ziņo, ka piektdienas pievakarē un naktī Pierīgā iespējama migla un nokrišņi. Visā Latvijā vietām, gaidāmi nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā. Gaisa temperatūra naktī būs -2 līdz +3 grādi, rīta pusē - 4 grādi. Dienā temperatūra pakāpsies līdz +5 grādiem.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.