Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_downwardEirovīzija 2014

Dons, kurš pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, sava priekšnesuma veidošanai piesaistīs ārvalstu speciālistus, vēstīts Laumas Lapsas un Kaspara Antesa materiālā "Uzvar ar asarām acīs" izdevumā "Privātā Dzīve".
6.mar tautaruna.lv
Dziesmai "October Rain" ("Oktobra lietus"), ar kuru dziedātāja Edena Golana pārstāvēs Izraēlu šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, tiks mainīts teksts un nosaukums, paziņoja Izraēlas raidorganizācija "Kan".
4.mar Ziņu aģentūra LETA
Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā Latviju pārstāvēs Dons ar dziesmu "Hollow”, kas jau tiek pamanīta ārpus mūsu valsts robežām. Vietnē "YouTube” otrdien ievietots video, kurā potenciālo superhitu atzinīgi vērtē Lielbritānijā pazīstama vokālā pedagoģe un ilggadēja Eirovīzijas kritiķe.
29.feb Portāls nra.lv
Par sociālo tīklu hitu kļuvis tiktokera un sociālo mediju personības Roberta Silava uzmetums mūziķa Dona Eirovīzijas dziesmai.
28.feb tautaruna.lv
Dziedātāja un Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova sociālajā tīklā Instagram veltījusi ierakstu šī gada Latvijas pārstāvim Eirovīzijā - mūziķim Donam.
28.feb tautaruna.lv
Dziesma "Oktobra lietus" ("October Rain"), ar kuru dziedātāja Edena Golana pārstāvēs Izraēlu šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, jau ir izraisījusi publiskas debates Izraēlā par tās potenciālu diskvalifikāciju, trešdien vēstīja ziņu vietne ynet.
22.feb Ziņu aģentūra LETA
Mūziķis Dons, kas šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, vietnē Instagram publicējis video ar cilvēku reakcijām, klausoties viņa dziesmu.
22.feb tautaruna.lv
Spānijas kreisā valdība otrdien aizstāvēja šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursam izraudzīto dziesmu, kuru feministu organizācijas ir kritizējušas kā tādu, kas "aizvaino sievietes".
7.feb Ziņu aģentūra LETA
Šodien notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā tika izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā
3.feb Portāls nra.lv, LETA
Ik gadu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē jeb “Supernovā” ir kāda dziesma, kas pretendē uz tā saucamo protesta balsotāju atbalstu. Šogad neviens joku projekts nav pieteicies, pat Intars Busulis ar Reini Sējānu ne, tāpēc uz šīm balsīm var kandidēt kārtīga roka dziesma grupas “Jar Of King” izpildījumā.
25.jan Sandris Vanzovičs
Vairāk nekā 1400 Somijas mūzikas industrijas profesionāļu mudina no Eirovīzijas dziesmu konkursa izslēgt Izraēlu par, viņuprāt, Gazas joslā pastrādātajiem kara noziegumiem.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Par 2024.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu izraudzīta Malme, piektdien paziņojusi Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija STV.
7.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Katrīne Vasiļevska kopā ar šovu “Slavenības. Bez filtra” ir devusies uz Ukraiņu dziedātājas Loboda koncertu, kuru baudīt ieradušās arī vairākas vietējās slavenības. Viena no tām ir dziedātājs Markus Riva. Viņam nesen iznāca jauna dziesma kopā ar mūziķi ZeBrene, kura personību viņš neatklāj, bet atklāj, ka ir jau sācis gatavoties nākamajam Eirovīzijas dziesmu konkursam.
30.jun 2023 tautaruna.lv
Mūziķis, kā arī dažādu TV šovu vadītājs Markus Riva, ir īsts dumpinieks, kad runa ir par Eirovīziju. Par pierādījumu tam ir gadiem ilgie pūliņi, kas meklējami Latvijas Eirovīzijas atlasēs. Taču arī tas nav viss. Riva šogad mērojis ceļu, lai klātienē baudītu vērienīgo pasaules līmeņa šovu.
20.mai 2023 tautaruna.lv
Karaļa Čārlza III kronēšanas ilguma cienīgā četru stundu procedūrā jeb tiešraidē no Liverpūles svētdien ap diviem pēc mūsu laikā noskaidrojās Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs – par to jau otro reizi kļuva Zviedrijas pārstāve Lorēna. Latvijai beigu rezultāts nemaz tik bēdīgs nav: izrādās, ka līdz finālam pietrūcis nieka trīs punktiņu.
15.mai 2023 Sandris Vanzovičs
67. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Zviedrija.
14.mai 2023 Portāls nra.lv
Šodien Liverpūlē notiek 67.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu fināls.
13.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šo sestdien, 13. maijā, no pulksten 22 līdz agrai rīta stundai neskaitāmi mūzikas un izklaides cienītāji būs pielipuši Latvijas Televīzijai (LTV), lai tiešraidē skatītos Eirovīzijas fināla notikumus no “M & S Bank” arēnas Liverpūlē. Fināls jau sesto reizi pēc kārtas norisināsies bez Latvijas līdzdalības, lai gan it kā nekas liels mūsu grupai “Sudden Lights” nebija jāpaveic – 15 dalībnieku konkurencē jātiek desmitniekā. Nesanāca.
13.mai 2023 Sandris Vanzovičs
Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim netiks dota iespēja teikt videouzrunu Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ceturtdien paziņoja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kas organizē šo konkursu.
12.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ceturtdienas vakarā Liverpūlē notikušajā 67.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā tika izraudzītas vēl 10 valstis, kas būs pārstāvētas Eirovīzijas finālā, un starp šīm valstīm ir Igaunija un Lietuva.
12.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA