Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardTokijas vasaras Olimpiskās spēles

Japānas galvaspilsētā notiekošās Olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam. Vasaras sporta veidu lielākajam forumam bija jānotiek pērn no 24.jūlija līdz 9.augustam, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika pārcelts par tieši vienu gadu uz priekšu.

Japānas galvaspilsētā Tokijā vien nedaudz vairāk nekā divas nedēļas pēc olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas tiks atklātas paralimpiskās spēles.
24.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Aizvadītajā diennaktī konstatēts pirmais Covid-19 gadījums Tokijas paralimpisko spēļu ciematā, informē rīkotāji.
19.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Polijas sportiste Marija Andrejčika izsolīja savu olimpisko sudraba medaļu škēpmešanā, lai palīdzētu savākt naudu kāda mazuļa sirds operācijai.
18.aug 2021 Portāls nra.lv
Latvijas paralimpieši šonedēļ sāk ceļu uz Tokiju. Šodien, 13.augustā, ceļā devās peldētājs Jurijs Semjonovs un paravieglatlēti - Aigars Apinis un Diāna Dadzīte. Trešdien uz Tokiju ceļu jau sāka paraiejādes sportists Rihards Snikus. Bet loka šāvēja Ieva Melle un paravieglatlēti Baiba Rorbaha un Edgars Bergs ceļā dosies turpmāko nedēļu laikā, informē Ieva Prauliņa, Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāve
13.aug 2021 Portāls nra.lv
Aizdomās par iespējamu dopinga lietošanu britu sprinterim Čidžindu Udžam ceturtdien noteikta pagaidu diskvalifikācija Tokijas olimpiskajās spēlēs 4x100 metru stafetē izcīnītajai sudraba medaļai, paziņoja Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU)
12.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) Latvijas medaļniekiem Tokijas olimpiskajās spēlēs pasniegusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atzinības rakstus.
12.aug 2021 Portāls nra.lv
Vairākiem desmitiem Austrālijas sportistu pēc atgriešanās no Tokijas olimpiskajām spēlēm trešdien jādodas 28 dienu ilgā karantīnā, lai gan daudzi tādu rīcību sauc par cietsirdīgu, pieaugot bažām par sportistu garīgo labsajūtu.
11.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latviju sešpadsmitajās paralimpiskajās spēlēs Tokijā šogad pārstāvēs septiņi sportisti. Visi sportisti startam nozīmīgajās sacensībās ir gatavi un apņēmušies godam Latviju pārstāvēt septiņās disciplīnās – diska mešanā, iejādē, loka šaušanā, peldēšanā, lodes grūšanā, vālītes mešanā un šķēpa mešanā.
10.aug 2021 Inga Paparde
Pēc pretrunīgi vērtēto pandēmijas laikā notikušo Tokijas olimpisko spēļu noslēguma Japānas galvaspilsēta turpina tikt galā ar spēļu radītajiem tēriņiem un pieaugošo Covid-19 gadījumu skaitu.
9.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
8.aug 2021 F64/NRA
Kima Raisnere, vācu sportistes Annikas Šleu trenere, sacensību laikā ar dūri iesita zirgam “Saint Boy” pēc tam, kad zirgs pirms konkūra atteicās paklausīt jātniekam un lēkt pār šķērsli, vēsta CNN.
7.aug 2021 Portāls nra.lv
Latvijas Televīzijas (LTV) 14 cilvēku komandas došanās uz vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā izmaksājusi 72 938 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja LTV pārstāve Anita Jansone.
7.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas sportists Pāvels Švecovs sestdien izcīnīja 14.vietu Tokijas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās. Švecovs bija pēdējais no Latvijas sportistiem, kurš startēja Tokijas olimpisko spēļu sacensībās.
7.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Par Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīto ceturto vietu Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņam un Edgaram Točam katram pienākas naudas balva līdz 23 051 eiro, noskaidroja aģentūra LETA.
7.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas pārstāvis Pāvels Švecovs Tokijas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās saglabā septīto vietu pēc otrās disciplīnas - peldēšanas.
7.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu bronzas cīņā un turnīru noslēdza ceturtajā vietā.
7.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Tokijas olimpisko spēļu 15.dienā maču par bronzu aizvadīs Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, bet modernās pieccīņas sacensības pēc septītās vietas paukošanā pabeigs Pāvels Švecovs.
6.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Viņa šķēpu raidīja 58,70 metru tālumā. Pirmajā metienā Palameikas raidītais šķēps lidoja nedaudz pāri 55 metru atzīmei, sportistei tīšām pārkāpjot norobežojuma līniju un rezultātu nemērot. Otrajā šķēps lidoja vēl tuvāk (54,30 metri), taču sportiste nolēma to fiksēt. Trešajā metienā izdevās rezultātu uzlabot, taču augstāk par 11.vietu pacelties neizdevās.
6.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Pieciem Austrālijas lauka hokeja komandas spēlētājiem piektdien noteikta izolācija pēc tam, kad viņi izlavījās no olimpiskā ciemata Tokijā, lai vietējā veikalā nopirktu alu, tādējādi pārkāpjot olimpisko spēļu drošības noteikumus.
6.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Tokijas olimpiskajās spēlēs zaudēja norvēģiem un sestdien spēlēs par trešo vietu.
5.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA