Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardTokijas vasaras Olimpiskās spēles

Japānas galvaspilsētā notiekošās Olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam. Vasaras sporta veidu lielākajam forumam bija jānotiek pērn no 24.jūlija līdz 9.augustam, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika pārcelts par tieši vienu gadu uz priekšu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja vairāk nekā 60 000 eiro piešķiršanu Rīgas olimpiešu un paralimpiešu apbalvošanai
16.sep 2021 Ziņu aģentūra LETA
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar rezolūciju uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) iesniegt valdībā priekšlikumus par kārtības maiņu naudas balvu piešķiršanai paralimpisko spēļu dalībniekiem par sportiskiem sasniegumiem, aģentūrai LETA pavēstīja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.
14.sep 2021 Ziņu aģentūra LETA
Ar svinīgu ceremoniju svētdien Tokijā tika noslēgtas paralimpiskās spēles, kas norisinājās no 24.augusta līdz 5.septembrim.
5.sep 2021 Ziņu aģentūra LETA
Paralimpietis Rihards Snikus, kurš Tokijas spēlēs iejādē izcīnīja divas sudraba godalgas, Latvijā atgriezās piektdien vēlu vakarā.
3.sep 2021 Portāls nra.lv
Regulējums par ierobežojumu, kas pašlaik ierobežo sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu, būtu maināms, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
1.sep 2021 Ziņu aģentūra LETA
Lai arī Tokijas paralimpiskajās spēlēs izdevies izcīnīt bronzas godalgu un uzstādīt jaunu paralimpisko rekordu, iekšēji nav gandarījuma sajūtas par paveikto, jo vieglatlētikas stadionā netika atskaņota Latvijas himna, sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK) teica šķēpmetēja Diāna Dadzīte.
31.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
photo_camera
Latvijas sportiste Diāna Dadzīte otrdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs uzstādīja jaunu paralimpisko rekordu F-55 medicīnas grupā un izcīnīja bronzas medaļu šķēpmešanas sacensībās.
31.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Lai arī Latvijas Paralimpiskās komitejas jātnieks Rihards Snikus pirmdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē izcīnīja sev otro sudraba godalgu, sportists saņems vienu naudas balvu, nevis divas, skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā.
30.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas jātnieks Rihards Snikus ar zirgu ''King of the Dance'' pirmdien Tokijas paraolimpiskajās spēlēs, startējot iejādes sacensību otrajā disciplīnā, iegūst 2. vietu, vēsta Latvijas Radio.
30.aug 2021 Portāls nra.lv
Latvijas paralimpietis Aigars Apinis par Tokijas paralimpiskajās spēlēs gūto bronzas medaļu var saņemt līdz 51 224 eiro prēmiju, norāda Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
30.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Konkurenta diskvalifikācijas dēļ pirmdien Tokijas paralimpisko spēļu bronzas medaļa diska mešanas sacensībās piešķirta Latvijas pārstāvim Aigaram Apinim, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).
30.aug 2021 Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA
Aigars Apinis Tokijas paraolimpiskajās spēlēs svētdien diska mešanā F-52 grupā ieņēma ceturto vietu diska mešanā.
29.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus, startējot ar zirgu "King Of The Dance", piektdien Tokijā iejādes individuālajās sacensībās izcīnīja otro vietu un tiesības piedalīties brīvā stila disciplīnā.
27.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Paralimpiskās komitejas vieglatlēte Diāna Dadzīte par izcīnīto sudraba medaļu Tokijas paralimpiskajās spēlēs var saņemt naudas balvu līdz 85 373 eiro apmērā, noskaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
27.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Izcīnot Tokijas paralimpisko spēļu sudraba medaļu diska mešanā, izdevies paveikt vairāk nekā no sevis gaidīts, sarunā ar Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) preses dienestu teica Diāna Dadzīte. 
27.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Vieglatlēte Diāna Dadzīte piektdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs diska mešanas sacensībās izcīnīja sudrabu, sagādājot Latvijai pirmo godalgu.
27.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Diāna Dadzīte un vēl četri Latvijas sportisti sāk dalību Tokijas paralimpiskajās spēlēs.
26.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Tokijas spēļu olimpieši ir mūsu lepnums, šodien spēļu dalībnieku sveikšanā Rīgas pilī sacīja Valsts prezidents Egils Levits.
25.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA
Paralimpiešus Tokijas olimpiādes atklāšanai tērpa Elita Patmalniece un 4F.
24.aug 2021 Portāls nra.lv
Japānas galvaspilsētā Tokijā nedaudz vairāk nekā divas nedēļas pēc olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas otrdien atklātas paralimpiskās spēles.
24.aug 2021 Ziņu aģentūra LETA