Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_downwardDziesmu un deju svētki

"Dziesmu svētki nav tikai mūsu nacionālā vērtība, bet tā ir arī pasaules nemateriālā mantojuma sarakstā UNESCO, pirmais apdraudējums, kas noteikts tajā dokumentā, ir minēts - sistēmas maiņa, ja notiek šī sistēmas maiņa, kas ir bijusi līdz šim, tad tas ir lielākais apdraudējums Dziesmu un deju svētkiem," TV24 raidījumā "Preses klubs" izskaidro diriģents Ints Teterovskis.
25.feb Portāls nra.lv
"Apvienotā saraksta" (AS) deputāti ir vērsušies ar pieprasījumu pie izglītības ministres Andas Čakšas (JV) un kultūras ministres Agneses Loginas (P), jo skolu finansēšanas reformā saskata "apdraudējumu Dziesmu un deju svētku tradīcijai".
22.feb Ziņu aģentūra LETA
Piektdienas vakarā apbalvoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2023" laureāti, un visvairāk balvu saņēmuši dažādi neseno Dziesmu un deju svētku pasākumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzija (LTV).
17.feb Ziņu aģentūra LETA
Darbs pie adekvāta atalgojuma Dziesmu svētku kolektīvu vadītājiem ir jau iesākts, tā šodien uzsvēra kultūras ministre Agnese Logina (P), piedaloties XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izvērtēšanas konferencē "Tradīcija. Līdzdarbība. Turpinājums".
2.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
"Swedbank" Dzīvības apdrošināšanas lielākā atlīdzības izmaksa par šovasar Dziesmu un deju svētkos gūtajām traumām bijusi 750 eiro, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.
13.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Savā laikā Mārtins Luters Kings (baptistu mācītājs) cīņā par rasu vienlīdzību sāka savu slaveno uzrunu Vašingtonā ar vārdiem “Man ir sapnis ...” (I have a dream ...). Laikā, kad Dziesmu svētki nesen beigušies un pirmais emociju vilnis noplacis, varbūt ir vērts nedaudz pasapņot, lai kaut ko labu novēlētu nākamo svētku dalībniekiem un organizatoriem. Iztēlosimies, kā vajadzētu notikt Dziesmu svētkiem, ņemot vērā savu un citu dalībnieku pieredzi, idejas un pamanītās nepilnības!
14.aug 2023 Andrejs Mūrnieks
Memoriālo muzeju apvienība savā mājaslapā ir apkopojusi šos stāstus, un ar tiem iepazīstinām »Vakara Ziņu« lasītājus
8.aug 2023 WWW.MEMORIALIEMUZEJI.LV
9. jūlijā, kad Mežaparka estrādē izskanēja šā gada dziesmu svētku noslēguma koncerts, pasaulē nāca Vidzemes augstskolas un Valmieras kultūras centra jauniešu kora «Skan» dziedātājas Helēnas Zvaigznītes meitiņa, kurai vecāki devuši vārdu Anne. Zināms, ka jaunā māmiņa iepriekšējā vakarā nodziedājusi koncerta ģenerālmēģinājumā un pēc tam uzreiz nogādāta Rīgas Dzemdību namā.
4.aug 2023 Dana Dravniece
Par XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku viena opusa iestudēšanu un publisko atskaņojumu virsdiriģenti un virsvadītāji saņēmuši 350 līdz 600 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet koncertu vadītāji par mēģinājumu procesu, kā arī publiskajiem ģenerālmēģinājumiem un koncertiem no 130 eiro līdz 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas, noskaidroja “Neatkarīgā”.
3.aug 2023 Andra Ozola
Nupat ar godu aizvadītie XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki atstājuši savus kārtas skaitļus kā varenus torņus, no kuriem ar augstsirdīgu pārākumu pieminēt tikai trīs dziesmu svētkus sarīkot spējušos baltvāciešus.
23.jūl 2023 Arnis Kluinis
Izskanējušie Dziesmu un deju svētki ir atstājuši tik lielu nospiedumu, ka kādas draudzenes vietnē "Twitter" publicējušas video, kur dzied un meklē kori.
16.jūl 2023 tautaruna.lv
Vācieši ar dziesmu svētkiem kā ar ātrvilcienu panāca un apsteidza pārējos eiropiešus ceļā uz nacionālajām valstīm, pie kādām tika arī vāciešu vilcienā kā zaķi ielēkušie latvieši un citi austrumeiropieši.
15.jūl 2023 Arnis Kluinis
"Lūgums visām Latvijas grāmatu izdevniecībām - kāds lūdzu izveidojat Antras Zvirgzdiņas pērļu vācelīti! Šim visam ir jāiet pasaulē arī taustāmā veidā!" ar šādu ierakstu Facebook dalījusies Kate Mierkalne.
13.jūl 2023 tautaruna.lv
“Pieņemu, ka šāda līmeņa svētki kā šonedēļ pēc gadiem 10–15 būs ļoti stingri uzskaitīti pēc šīm ietekmēm. Šobrīd tas notiek ar brīvprātību, reizēm ar vieglu joku, kā tāda sociāla atbildība, bet es domāju, ka tādi šie būs pēdējie svētki,” teic Pasaules dabas fonda Latvijas direktors Jānis Rozītis. Teksts izskan kā draudi mūsu dziesmu svētkiem, ko fonds turpmāk monitorēs, pētot to ietekmi uz klimatu. Mērķis, kā saprotams, ir dziesmu svētku klimatneitralitāte, lai kas arī ar to būtu saprotams…
12.jūl 2023 Elita Veidemane
“Ja jau Veidemane zvana, tad kaut kādas ziepes notikušas,” savā ierastajā sarkastiski humorīgajā stilā iesāk Maestro Raimonds Pauls. Bet “ziepes” nav notikušas, vien gribēju uzzināt, kāds iespaids Maestro sirdī palicis pēc nule aizvadītajiem dziesmu svētkiem. Kad no Mežaparka skatuves pāri kokiem aizskanēja kora dziesma “Manai dzimtenei”, kad cilvēku tūkstoši skandēja “Raimond, Raimond!”, šķita – latviskais skaistums un spēks ir mūžīgi, nemainīgi lielumi.
11.jūl 2023 Elita Veidemane
Uz dziesmu un deju svētkiem Rīgā sabraukuši ap 40 000 dalībnieku. Viņiem šonedēļ ir gana piesātināts mēģinājumu grafiks, lai nedēļas izskaņā priecētu skatītājus ar skaistiem priekšnesumiem.
11.jūl 2023 tautaruna.lv
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki aizvadīti mierīgi, preses konferencē pauda operatīvo dienestu pārstāvji.
10.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Gatavojoties nākamajiem Dziesmu un Deju svētkiem, budžets jāplāno laicīgāk, pirmdien Dziesmu un Deju svētku organizatoru rīkotajā preses konferencē atzina kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).
10.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Kāda kora dalībniece apkopojusi zelta citātus, ko teikuši diriģenti Mežaparkā, kad vairāki tūkstoši gatavojās koncertam "Tīrums". Diriģenti nav skopojušies.
9.jūl 2023 tautaruna.lv
Dziesmu svētki latviešiem ir oāze, līdz kurai baltvāciešu kamielis latviešus aiznesa un kuras priekšā pats nobeidzās
9.jūl 2023 Arnis Kluinis