Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardVēlēšanas 2014

Drošības policija (DP) lūgusi Kuldīgas rajona prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par balsu pirkšanu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) labā 12.Saeimas vēlēšanās pagājušā gada oktobrī, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. DP partiju, kuras labā notikusi balsu pirkšana, neatklāj.
12.mar 2015 Ziņu aģentūra LETA
Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pārbauda vēl 12 Saeimas deputātu atbilstību valsts noslēpuma pielaides saņemšanai.
1.mar 2015 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) pieļauj, ka diviem Saeimas deputātiem liegta pielaide valsts noslēpumam, jo viņi, būdami alkohola reibumā, iekļuvuši kādos starpgadījumos.
26.feb 2015 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas partijas uz amatiem Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) lielākoties vienojušās virzīt pašreizējo komisijas pārstāvju kandidatūras.
19.feb 2015 Ziņu aģentūra LETA
"Vienotības" Ētikas komisija šodien pieņēma lēmumu rosināt Jaunatnes organizācijas (VJO) pārstāvi Jāni Egliņu izslēgt no "Vienotības".
16.feb 2015 Ziņu aģentūra LETA
Sadarbojoties ar ekspertiem, Valsts kanceleja šā gada laikā plāno izstrādāt vienotu ētikas kodeksu - rokasgrāmatu - visai valsts pārvaldei, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.
1.feb 2015 Ziņu aģentūra LETA
Kaut arī Saeimā regulāri tiek iesniegti dažādi priekšlikumi Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtības maiņai, visticamāk, arī nākamo Valsts prezidentu ievēlēs Saeimas aizklātajā balsojumā.
1.feb 2015 Ziņu aģentūra LETA
Valdošās koalīcijas partiju pārstāvji vēlētos, lai valdības partneri spētu vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam.
19.jan 2015 Ziņu aģentūra LETA
Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), komentējot iespēju, ka kāds ministrs 16.martā varētu doties leģionāru un viņu atbalstītāju gājienā pie Brīvības pieminekļa, norādīja, ka šogad nevar rīkoties citādāk kā pagājušajā gadā.
14.jan 2015 Ziņu aģentūra LETA
Par braukšanu dzērumā sodītais Saeimas deputāts Veiko Spolītis (V) nolēmis izstāties no partijas "Vienotība", bet deputāta mandātu nolikt neplāno.
12.jan 2015 Ziņu aģentūra LETA
Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai nav ilgtermiņa plānu, šodien komisijas sēdes beigās norādīja deputāts Arturs Kaimiņš (LRA). Savukārt komisijas priekšsēdētāja vietniece Regīna Ločmele-Luņova (S) norādīja, ka komisijas vadība nepiekrīt politiķa pārmetumiem un ka varbūt atšķirīgi viedokļi par to, kā jāīsteno komisijas darbs.
12.jan 2015 Ziņu aģentūra LETA
Valsts drīzumā sešām Saeimā iekļuvušajām partijām izmaksās daļu no vairāk nekā pusmiljonu eiro lielā valsts budžeta finansējuma.
11.jan 2015 Ziņu aģentūra LETA
Valsts prezidenta Andra Bērziņa vēlmi stiprināt politiskās partijas Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atzīst par labu esam, taču apšauba, ka viņa piedāvātie grozījumi normatīvajos aktos spēs atrisināt identificētās problēmas. Lai paustu savas bažas un apsvērumus, partijas pārstāvji trešdien tikās ar prezidentu. Eksperti gan lēš, ka šī kritika sliecas populisma virzienā.
8.jan 2015 Jānis Lasmanis
Vairāk nekā pusei iedzīvotāju šķiet, ka valsts ar budžeta līdzekļiem rīkojas negodīgi. Tomēr vairāku gadu laikā šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars samazinājies.
21.dec 2014 Ziņu aģentūra LETA
Saeimā deputāti pieņem 2015. gada budžetu.
17.dec 2014
Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma nākamā gada valsts budžetu, un 2015.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi prognozēti 7,3 miljardi eiro, bet izdevumi - 7,5 miljardi eiro.
17.dec 2014 Ziņu aģentūra LETA
Drošības policija (DP) 9.decembrī Latgales tiesu apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu, kas tika uzsākts 4.oktobrī saistībā ar Krimināllikumā paredzēto noziedzīgo nodarījumu par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.
12.dec 2014 Ziņu aģentūra LETA
Nākamajā gadā valsts budžeta grozījumi nav gaidāmi, žurnālistiem pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
9.dec 2014 Ziņu aģentūra LETA
Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās partija Latvijas attīstībai savu atbalstītāju loku nolēmusi paplašināt, izvēršot darbību publiskajā telpā, strauji palielinot biedru skaitu un nomainot organizācijas valdes priekšsēdētāju.
1.dec 2014 Jānis Lasmanis
Reformu partija (RP) turpinās savu darbību kā politiskā partija, pēc šodienas kongresa aģentūrai LETA sacīja partijas valdes locekle Inga Antāne.
29.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA