Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

M.Zvejnieks pasaules čempionu slalomā izcīna 38.vietu

© EPA/Scanpix

Austrijas kalnu slēpošanas zvaigzne Marsels Hiršers svētdien Zviedrijā tika kronēts par pasaules čempionu slalomā, izcīnot savu septīto čempiontitulu, kamēr latvietis Miks Zvejnieks ierindojās 38.pozīcijā.

Tādējādi 29 gadus vecais austrietis panāca savu titulēto tautieti Toni Zaileru, kurš septiņas zelta medaļas izcīnīja pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

Arī pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma austrieši. Sudrabu izcīnīja Mihaels Mats, kurš Hiršeram zaudēja 0,65 sekundes, bet vēl 0,11 sekundes lēnāks bija Marko Švarcs.

Hiršers uzvaru svinēja, spītējot tam, ka pirms pasaules čempionāta bija apslimis. Viņš bija pārliecinoši ātrākais pirmajā braucienā, par 0,56 sekundēm pārspējot francūzi Aleksu Pinturo, bet otrajā austrietis uzrādīja 25.rezultātu, kas gan netraucēja svinēt uzvaru. Pinturo tikmēr samierinājās ar ceturto vietu.

Hišers ir trīskārtējs pasaules čempions slalomā, divreiz triumfējis komandu sacensībās, bet vēl vienam cēlmetālam viņam ir milzu slalomā un Alpu kombinācijā. Tāpat viņš ir divkārtējs olimpiskais čempions un strauji tuvojas tam, lai izcīnītu savu astoto Lielo kristāla globusu pēc kārtas.

Savukārt Zvejnieks Hiršeram divu braucienu summā zaudēja 14,15 sekundes un ieņēma 38.vietu, kas viņam ir karjeras augstākā pozīcija pasaules čempionātos. Zvejnieka sniegums tika novērtēts ar 82,07 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punktiem.

Tikmēr Žaks Gedra pirmajā braucienā nefinišēja, bet Elvis Opmanis un Daniels Loss sestdien nepārvarēja kvalifikāciju.

Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā piedalījās kopā astoņi Latvijas sportisti.

Planētas meistarsacīkstes norisinājās Orē, kur kalnu slēpošanas mači iekļauti arī Stokholmas-Ores 2026.gada ziemas olimpisko spēļu kandidatūras pieteikumā.