Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ķibermaņa četrinieks vicelīdera statusā pēc pirmā brauciena Īglsas trasē

© Scanpix

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani svētdien atrodas otrajā vietā pēc Īglsas trasē Insbrukā notiekošā Pasaules kausa piektā posma pirmā brauciena.

Līderpozīcijā pēc pirmā brauciena ir vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kamēr Ķibermanis kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu no pirmās pozīcijas atpaliek 0,13 sekundes.

Savukārt trešajā vietā šobrīd ir cits vācietis Johanness Lohners, kurš no tautieša atpaliek 0,39 sekundes.

Otra Latvijas ekipāža ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmējiem Māri Priekuli, Dāvi Spriņģi un Intaru Dambi pēc pirmā brauciena ir astotajā vietā, Frīdriham zaudējot 0,54 sekundes.

Otrais brauciens sāksies plkst.16.30 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām līderis ar 860 punktiem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, kuram ar 827 punktiem seko viņa tautietis Johanness Lohners, bet trešais ar 804 punktiem ir Ķibermanis.

Tikmēr Bērziņš ticis pie 392 punktiem, kas viņam dod 13.vietu, turklāt iepriekšējo posmu viņš izlaida, lai startētu Eiropas U-23 čempionātā.

Ķibermanis sezonas pirmajās divās sacensībās, kas notika Vinterbergā, divreiz bija ceturtais, bet pēc tam Altenbergā un Kēngiszē latvietis ieņēma otrās vietas, iepriekšējā posmā izcīnot Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Savukārt Bērziņa kontā šosezon divas 11. un viena 13.vieta.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien turpat Īglsā notika divnieku sacensības, kurās Ķibermanis izcīnīja trešo vietu, bet Bērziņš ierindojās 16.vietā.

Pirms tam Eiropas čempionātā skeletonā jau desmito reizi pēc kārtas par labāko braucēju kļūstot latvietim Martinam Dukuram, kamēr viņa brālis Tomass bija ceturtais, bet sievietēm Lelde Priedulēna ierindojās 14.pozīcijā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šo sezonu, visticamāk, izlaidīs. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Pēc Īglsas sezona nākamnedēļ turpināsies Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā marta ievadā norisināsies pasaules čempionāts.