Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ekmanis: Kanādiešiem slidu apstrāde varētu arī neatbilst noteikumiem

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis pēc Phjončhanas olimpiskajās spēlēs iegūtajām bronzas medaļām divnieku sacensībās izteicās, ka Oskaram Melbārdim un Jānim Strengam izdevies uzvarēt arī konkurentus ar mazliet labākām kamanām.

„Es jau teicu - Osim viss ir, bet Latvijai vajag medaļu,” priecīgs uz sarunu ar žurnālistiem ieradās Ekmanis. „Latvijas sporta sabiedrība to bija pelnījusi. Šoreiz visi nostrādāja profesionāli. Jūs jau tu neuzrakstīsiet, bet paldies arī valdībai, kas palīdzēja ar tehnikas iegādi. Bija foršs brauciens. Čempiona titulu pasēja otrajā braucienā, bet vēl viss priekšā četriniekos. Tagad ķeram kaifu četrinieku sacensībās. Spriedze būs mazāka. Arī mazais Oskars gribēs sevi pierādīt, un četrinieka kamanas arī viņam nesas labi.”

„Kamanas gāja labi. Nezinu, ko teiks viņš pats, bet paši esam priecīgi. Paskatieties, cik tuvu mēs bijām. Esam līmenī. Manuprāt, apgājām vāciešus, kuriem ir mazliet labākas kamanas,” uzskata Ekmanis.

„Redzēju, kā treneri pārdzīvoja par šo maiņu (Daumanta Dreiškena vietā pat stūmēju ielika Jāni Strengu - J.F.). Bet galdā liktie argumenti bija spēcīgi, visus tagad nenosaukšu. Lēmums netika pieņemts no gaisa. Paskatieties, cik maza ir starpība līdz zelta medaļai - tikai piecas sekundes simtdaļas. Bet Oskars otrajā braucienā atstāja divas vai pat trīs desmitdaļas.”

„Frīdriha lēciens man nav pārsteigums, jo vakar viņš aizvadīja ļoti sliktus braucienus. Mēs jau te smējāmies, ka Frīdrihs nobrauks vienu un tad atrausies. Pārāk daudz gan viņš neatrāvās, jo arī viņam bija kļūdas. Vislabāko braucienu šeit nobrauca Osis.”

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Vai kanādiešiem un vāciešiem kamanas tomēr slīd labāk? „Kanādiešiem vaina nav kamanās, bet gan slidu apstrādē, kas varētu arī neatbilst noteikumiem. Diemžēl starptautiskā federācija ir tik vāja, ka pieļauj šādas lietas, trūkst kontroles,” norāda LBSF viceprezidents.

„Pirms olimpiskajām spēlēm lielākas izredzes uz medaļu paredzēju četrinieku sacensībās. Bet, kad Osis pateica, ka viņam ir ambīcijas arī divniekos. Redziet, Osis ar divnieku kamanām sagāja mazliet vēlāk. Pie tehnikas ir jāpierod. Bet ar katrām sacensībām bija arvien labāk. Tagad jāpārkāpj četriniekā,” piebilst Ekmanis.