Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Biatlonists Muižnieks: Tagad izbaudīšu olimpiādi, bet pēc divām nedēļām atgriezīšos darbā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas biatlonists Oskars Muižnieks pēc iegūtās 42. vietas Phjončhanas olimpisko spēļu 20 km individuālajā distancē atzina, ka, ņemot vērā savu pusprofesionāļa statusu, ir apmierināts sar savu sniegumu, bet par savu nākotni biatlonā pagaidām runāt nevēlas.

"Nevarētu teikt, ka ļoti veiksmīgi, bet prieks, ka uz slēpēm šodien jutos labi. Būs jāskatās finišā, bet šķiet, ka slēpojuma ziņā šodien nezaudēju daudz," uzreiz pēc finiša teica Oskars. "Varbūt lieka bija viena kļūda otrajā šaušanā un pēdējā šaušanā. Prieks par sacīksti, vajadzētu būt labāk nekā iepriekšējā reizē."

"Šodien mans mērķis bija ar ne vairāk kā vienu kļūdu šaušanā tikt divdesmitniekā, jo slēpojumā nezaudēju daudz. Tāpēc fīlings, ka izdarīju visu līdz galam, man tomēr nav," paškritisks ir Muižnieks. "Uz slēpēm izdarīju to, ko vajag. Četrus apļus nogāju uz 90%-95% ar domu, ka pēdējā robeža jāizšauj bez kļūdām. Bet pēdējā aplī izlikos par visiem 100%."

"Ņemot vērā manu pusprofesionāļa statusu, rezultāts ir cienījams. Ja esmu kaut kur pusē, tad nav ko pārdzīvot, vienkārši jāizbauda olimpiskās spēles," saka Oskars. "Nedomāju, ka šīs spēles man devušas kādu grūdienu. Ar džekiem pirms starta būdiņā jau jokoju - ja tikšu desmitniekā, tad turpināšu nākamos četrus gadus. Kā būs tagad? Vēl nezinu. Atpūtīšos, aizbraukšu mājās, parunāšos ar ģimeni un tad redzēsim, kas būs tālāk."

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Pēc divām nedēļām atgriezīšos darbā, nav variantu," smejas Muižnieks, kurš strādā algotu darbu kā fizioterapeits. "Šīs bija manas pirmās un, iespējams, vienīgās olimpiskās spēles, tādēļ vēlos palikt līdz beigām. Labprāt apmeklēšu biatlona sacensības, gribu apskatīties Silovu ātrslidošanā un mūsu sportistu sniegumu daiļslidošanā. Tāpat noteikti gribu aiziet uz bobsleju, to allaž esmu gribējis redzēt klātienē."