Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Šici: Kļūda trases augšā traucēja iesaistīties psiholoģiskajā cīņā par medaļām

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas kamaniņu divnieka ekipāža Andris Šics un Juris Sičs pēc iegūtās sestā vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izteicās, ka šodien pieļautās kļūdas noderēs rītdienas komandu stafetē, bet otrais brauciens apliecinājis, ka arī pjedestāls nemaz tik nereāls nav bijis.

"Protams, abos braucienos var sameklēt kļūdas. Kamēr neesi pirmais, vienmēr vari nobraukt labāk. Pirmajā braucienā trases augšdaļā no otrās virāžas mazliet kļūdījāmies un šī kļūda aizvilkās trīs virāžu garumā, kamēr to spējām izlabot," stāsta Andris Šics. "Labi, ka veiksmīgi savācām kamanas, varējām ieiet ritmā un nezaudējām vēl vairāk laika. Tas traucēja iesaistīties psiholoģiskā cīņā par medaļām, tomēr, nobraucot otro braucienu, esam apmierināti, ka preatām pakāpties augstāk un ielauzties olimpiskajā sešiniekā."

Runājot par trases augšdaļā pieļauto kļūdu, Juris Šics atzīst, ka tieši šādu kļūdu treniņos viņi nebija pieļāvuši. "Situācijas ir dažādas, jo īpaši, ja treniņos vēl mēģini atrast īstās kamanas, kuras labāk pielāgot. Bet kļūdas ir visiem. Domāju, ka šajā trasē neviens nav nobraucis perfektu braucienu arī sacensībās. Uz kļūdām ir jāmāk ātri reaģēt."

"Līdz šim tai vietai nebijām pastiprināti pievērsuši uzmanību. Tagad tās būs noderīgas zināšanas nākotnei, laba pieredze rītdienas komandu stafetei," piebilst Andris.

"Protams, ka cerējām uz triijnieku. Kad labi nobrauc pirmo braucienu un esi tuvu līderiem, tad jau sākas psiholoģiskās spēles, sāk kāpt uz nerva. Šodien pirmais trijnieks bija ievērojami atrāvies un viņiem rēķini bija jākārto tikai savā starpā. Ja mēs būtu bijuši tuvāk, viss varētu būt citādi," uzskata Juris. "Vienmēr jau gribas izcīnīt medaļas, bet arī Top6 šādā lielā pasākumā kā olimpiskās spēles ir augstvērtīgs rezultāts."

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Devīto virāžu atkoduši esam, taču to vēl vajag izbraukt. Otrais brauciens man ļoti patika, arī devītā virāža, kas dod motivāciju rītdienas stafetei, kas varam to atkārtot. Paši zinām, kur vēl varam kļūt ātrāki, tāpēc pirmais trijnieks nešķiet kosmoss," saka Andris. "Paldies trenerim Jānim Liepam, kurš ir sagatavojis lieliskas kamanas, arī fiziskā forma mums bija pīķī. Viss bija salicies, lai notiktu kaut kas labs. Pašiem bija labāk jābrauc."

Vai no rītdienas stafetes rezultātiem būs atkarīgi brāļu Šicu nākotnes plāni? "Noteikti, nē," uzsver Juris. "Mēs jau esam ar skatu nākamajā četrgadē. Atbrauksim mājās, izrunāsimies ar treneri, bet principā mēs jau esam gatavi nākamajai četrgadei, jo neesam tik veci, kā citi domā."

"Viena lieta mums joprojām trūkst, tādēļ gribam vēl sevi apliecināt," piebilst Andris,