Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Diskvalifikācija neļauj Martinam Dukuram iegūt devīto Pasaules kausu

© Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Vācijas pilsētā Kēnigszē šodien aizvadīts pēdējais Pasaules kausa skeletonā 8. posms. Martins Dukurs pēdējā posmā pirms olimpiskajām spēlēm ieguva otro vietu, bet Tomass ieguva trešo pozīciju. Martinam gan neizdevās iegūt kopvērtējuma zeltu, jo IBSF Martinam atņēma Sanktmoricā iegūtos 200 punktus.

Pasaules kausa pēdējā posmā Kēnigszē nestartē kopvērtējuma līderis Dienvidkorejas sportists Sunbins Juns, kurš šobrīd jau atrodas dzimtenē, kur gatavojas Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tādā veidā Juns parādījis, ka Pasaules kausa kopvērtējuma tituls viņu neinteresē. Martinam Kēnigszē jāiegūst vismaz 13. vieta, kas ļaus garantēt devīto PK titulu pēc kārtas.

Dāmu sacensību laikā spēcīgi sniga, kā rezultātā organizatori pārcēla braucienus uz vēlāku laiku, pēc vīru startiem. Martinam Dukuram bija tikai 12. starta numurs, un šajā laikā nedaudz spēcīgāk sāka snigt. Martins bija otrs labākais startā, pret tā brīža līderi Akselu Jungku lielāko trases daļu esot vadībā, taču trases otrajā daļā latvietis sāka zaudēt pārsvaru un pēc pirmā brauciena bija dalītā pirmajā vietā - 51.05 sekundes.

Tomass Dukurs trasē devās ar devīto starta numuru un aizvadīja lielisku trases otro daļu, pēc pirmā brauciena uzrādot dalītu trešo labāko laiku ar krievu Ņikitu Tregubovu - tikai 12 sekundes simtdaļas aiz Martina un Jungka. Tikai vienu simtdaļu no pirmā četrinieka bija Kristofers Grothers, kas sola ļoti interesantu otro braucienu.

Īsi pirms otrā brauciena IBSF paziņoja, ka Martinam ir piešķirta diskvalifikācija Sanktmoricas posmā par neatbilstošām slidām. Šveicē Dukurs bija ieguvis trešo vietu un 200 punktus, kā rezultātā pēc šī IBSF lēmuma kļuva skaidrs, ka kopvērtējumā Martins vairs uzvarēt nevar, un par PK ieguvēju kļūst korejietis Sunbins Juns.

Tomass otrajā braucienā uzrādīja identisku starta laiku (4.71) un parādīja lielisku sniegumu trasē, piektajā vietā esošo Grotheru apsteidzot par iespaidīgām 27 sekundes simtdaļām, tādā veidā arī nopietni piesakoties uz medaļām. Tregubovs lielāko trases daļu biju priekšā Tomasam, bet Tomasa teicamā trases otrā daļa latvietim ļāva apsteigt krievu par divām simtdaļām un pēdējā PK posmā pirms olimpiādes iegūt medaļu!

Arī Martins startā uzrādīja tādu pašu laiku kā pirmajā braucienā (4.62). Trasē Martins brauca pa nedaudz citādākām trajektorijām kā Tomass, taču finišā bija ātrāks par 21 simtdaļu. Jungks uzrādīja fantastisku progresu startā (4.57), pēc tam trasē bija ļoti līdzīga cīņa, tomēr finišā Jungks par divām simtdaļām ātrāks.

Informācija tiks papildināta...

PK skeletonā, 8. posms, Kēnigsze, 1. brauciens

V Sportists Valsts Laiks
1. M.Dukurs Latvija 51.05
1. A.Jungks Vācija 51.05
3. T.Dukurs Latvija +0.12
3. Ņ.Tregubovs Krievija +0.12
5. K.Grothers Vācija +0.13
6. A.Gasners Vācija +0.20
7. A.Tretjakovs Krievija +0.22
8. Dž.Delijs ASV +0.64

Pirmo braucienu veic 27 sportisti