Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ķibermanis un Miknis pakāpjas uz 6. vietu

© Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Pasaules kausa priekšpēdējā posmā Sanktmoricā visu goda pjedestālu bobsleja divniekiem aizņēma vācieši - uzvarēja Niko Valters un Kristians Pozers -, bet no Latvijas ekipāžām sesto vietu izcīnīja Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis.

Pirmais brauciens

Otrajā braucienā Melbārdis, kurš startē ar augšstilba savainojumu, un Dreiškens startā bobu iestūma par divām simtdaļām lēnāk, taču kopumā aizvadīja labāku braucienu un no 15. vietas pakāpās uz 13. pozīciju, apsteidzot amerikāņu pilotu Olsenu un francūzi Hainrihu. Savukārt 11. vietu - savu dalītu labāko rezultātu šajā divnieku sezonā - nosargāja Uģis Žaļims un Intars Dambis, kuri palika vien septiņu simtdaļu attālumā no labāko astotnieka.

Ķibermanim un Miknim pēc ātrākā starta pirmajā braucienā (5,04 sekundes) izdevās nomest vēl četras simtdaļas (5,00) un braucienu veikt par 0,27 sekundēm ātrāk. Ar to bija gana, lai summā apsteigtu divus kanādiešu duetus - Polonjato un Braunu, kuri zaudēja ceturtdaļsekundi un beigās no sestās vietas nokrita uz astoto, kā arī Springu un Raitu, kuri zaudēja 0,07 sekundes un beigās saglabāja septīto pozīciju. Tikt garām arī krieviem Stuļņevam un Maliham gan neizdevās - zaudētas 0,05 sekundes.

Pirmais četrinieks uz pārējo fona jau bija krietni izteiktās, un tajā liekais starp trim vāciešiem izrādījās Kanādas pilota Kripsa vadītais divnieks, kas no trešās vietas atkāpās uz ceturto. Kanādiešus par 0,19 sekundēm apsteidza vācieši Lohners un Vēbers, kuri pēc pirmā brauciena bija ceturtie, bet uzvaru par 0,05 sekundēm izrāva vicelīderi pēc pirmā brauciena Valters un Pozers. Līderpozīcijas nosargāšanai Frīdriham un Margisam nelīdzēja arī labākais starts - 4,99 sekundes, par vienu simtdaļu apsteidzot Ķibermani un Mikni.

PK posms bobslejā, Sanktmorica, divnieki

V Ekipāža Valsts Laiks
1. Valters/Pozers Vācija 2:10.72
2. Frīdrihs/Margiss Vācija +0.05
3. Lohners/Vēbers Vācija +0.21
4. Kripss/Lamsdens Kanāda +0.40
5. Stuļņevs/Malihs Krievija +0.70
6. Ķibermanis/Miknis Latvija +0.75
11. Žaļims/Dambis Latvija +1.07
13. Melbārdis/Dreiškens Latvija +1.21

Piedalījās 25 ekipāžas