Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Šiciem 11. vieta, piekto reizi sešos posmos uzvar vācieši

© AP/ Scanpix

Leikplesidas trasē ASV noslēgušās Pasaules kausa piektā posma sacensības kamaniņu sportā divniekiem. Pārliecinoši uzvarēja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens.

Latviju šajā posmā pārstāvēja tikai viens divnieks - brāļi Andris un Juris Šici. Ja Kalgari viņi palika tikai soli no goda pjedestāla, šoreiz sacensības pārāk neizdevās. Pirmajā braucienā Šici ierindojās devītajā vietā, no labāko trijnieka gan atpaliekot tikai pusotru sekundes desmitdaļu, taču otrajā braucienā viņiem 12. ātrākais laiks, kas summā lika atkāpties uz 11. ietu.

Piekto uzvaru sezonā svinēja vadošais kamaniņu sporta divnieks Egerts un Benekens, kuri summā par vairāk nekā sešām desmitdaļām apsteidza austriešus Pencu un Fišleru, kuri otrajā braucienā pakāpās uz otro vietu. Pēc pirmā brauciena otrie bija amerikāņi Mortensens un Tērdimens, kuri otrajā braucienā ieņēma tikai 16. vietu un atkrita uz piekto pozīciju. Labāko astotniekā kopumā bija trīs amerikāņu un viena kanādiešu ekipāža. Vienīgās sacensības šosezon, kurās Egerts un Benekens nav spējuši uzvarēt, bija sprints Vinterbergā, kur viņi palika otrie aiz Vendla un Ārlta.

V Sportisti Valsts Laiks
1. Egerts/Benekens Vācija 1:26.806
2. Pencs/Fišlers Austrija +0.634
3. Vokers/Snits Kanāda +0.877
4. Oberštolcs/Grūbers Itālija +0.960
5. Mortensens/Tērdimens ASV +1.000
6. Krūsons/Šērks ASV +1.023
11. A.Šics/J.Šics Latvija +1.353