Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Kanādas biatlonisti boikotēs Pasaules kausa pēdējo posmu

© TT News Agency / Scanpix

Kanādas biatlona federācija pavēstījusi, ka nesūtīs savus sportistus uz pēdējo Pasaules kausa sezonas posmu Krievijas pilsētā Tjumeņā, tādējādi protestējot pret to, ka Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) neierobežo Krievijas iespējas organizēt sacensības.

"Lēmums rīkot lielas sacensības Krievijā iet pretstatā Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumam diskvalificēt Krieviju no olimpiskajām spēlēm. Šobrīd nav pietiekami lielas pārliecības par Krievijas antidopinga aģentūras darbībām, jo šīs aģentūras darbu aizvien nav atzinusi WADA," sacīts Kanādas federācijas atklātajā IBU adresētajā vēstulē, paskaidrojot, kāpēc Kanāda lēmusi boikotēt Pasaules kausa posmu Tjumeņā. "Šī iemesla dēļ Kanāda nesūtīs savus sportistus un komandas uz sacensībām Krievijā."

Šobrīd aizvadīti divi no kopumā deviņiem paredzētajiem posmiem šajā Pasaules kausa sezonā. Tjumeņā paredzēts sezonas noslēguma posms no 20. līdz 25. martam. Kanādas puse norādījusi, ka līdzīgās domās ir arī citu valstu federācijas un sagaida, ka arī tās varētu nākt klajā ar līdzīgiem paziņojumiem.

IBU kausa izcīņā šosezon paredzēti divi posmi Krievijā - Uvatā no 9. līdz 11. martam un Hantimansijskā no 13. līdz 17. martam.

Kanādas sportisti pagaidām ne Pasaules kausa posmos, ne IBU kausa posmos medaļās nav tikuši ne reizi. Vīriešiem Pasaules kausa kopvērtējumā šobrīd vislabāk klājas Neitenam Smitam, kurš ar 53 punktiem ieņem 30. pozīciju. Dāmām Džūlija Rensoma ar 62 punktiem arī ieņem 30. pozīciju kopvērtējumā. IBU kausā sievietēm Megana Tendija ieņem 22. vietu.

IBU prezidents Andress Besebergs šādu kanādiešu lēmumu neuztverot nopietni: "Nevienam nav spiesta lieta piedalīties visās sacensībās. Mums bija konferences zvans ar SOK un pēc šīs sarunas varēja saprast, ka sacensības Krievijā var turpināties tā, kā ieplānots iepriekš. Nav vērts celt paniku. Šī lieta nav nopietna un nevēlos to tālāk komentēt."