Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Dukurs: Žūrijas lēmums bija pareizs

© REUTERS/ SCANPIX

"Esmu diezgan apmierināts ar sezonas pirmo daļu, lai gan bija vairāk kāpumu un kritumu, nekā gaidīts," pēc ceturtā Pasaules kausa posma, kas piektdien slikto laika apstākļu tika aizvadīts tikai daļēji (norisinājās viens brauciens) sacīja astoņkārtējais kausa ieguvējs Martins Dukurs.

"Man būtu gribējies, lai ir arī otrais brauciens, jo nebiju tālu aiz Sunbina Juna. Tomēr žūrijas lēmums bija pareizs. Esmu diezgan apmierināts ar sezonas pirmo daļu, lai gan bija vairāk kāpumu un kritumu, nekā gaidīts. Šosezon, protams, galvenā uzmanība ir uz olimpiskajām spēlēm," pēc sacensībām Vinterbergā Martina sacītais citēts Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas mājaslapā.

Šis bija pirmais posms Eiropā, bet kopumā jau ceturtais no astoņiem šajā sezonā paredzētajiem posmiem. Trijos posmos uzvaru izcīnījis Juns, un vienīgais panākums pagaidām Martinam bijis pirmajā posmā Leikplesidā. Kopvērtējumā Junam ir 885 punkti, kamēr Martins seko ar 821. Trešais kopvērtējumā ir Tomass Dukurs, kuram pēc šodien izcīnītās piektās vietas 752 punkti.

"Ļoti vēlējos uzvarēt, bet ļoti vēlējos arī otro braucienu. Tomēr sacensības ir sacensības. Šī ir mana pirmā uzvara Vinterbergā, tāpēc esmu ļoti priecīgs. Parasti vācieši šajā trasē ir ļoti spēcīgi," pēc panākuma šīs dienas posmā sacīja korejietis Juns.

Nākamais posms paredzēts 15. decembrī Austrijas pilsētā Īglsā. Tas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Martins Dukurs ir astoņkārtējs Eiropas čempions, bet Tomass - divkārtējs vicečempions un divkārtējs bronzas ieguvējs.