Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevam divas kļūdas šaušanā un 18. vieta sprintā

© NordicFocus

Pasaules kausa otrajā posmā biatlonā desmit kilometru sprintā labākais starp latviešiem bija Andrejs Rastorgujevs, kurš nesašāva divus mērķus un ierindojās 18. vietā, no uzvarētāja Juhannesa Bē atpaliekot pusotru minūti. Oskars Muižnieks bija 51. ātrākais, bet Daumants Lūsa ierindojās 96. vietā.

Andrejs Rastorgujevs sacensības sāka raitā solī, pirmajos 2,3 kilometros atpaliekot tikai no norvēģiem Juhannesa un Tarjei Bē. Pirmajā šaušanā latvietis neaizvēra vidējo mērķi, kas lika veikt soda apli un izsvieda Rastorgujevu ārpus pirmā divdesmitnieka. Taču viņš bija ātrākais starp biatlonistiem, kuri bija kļūdījušies šaušanā.

Arī stāvus šaušanā Rastorgujevam bija pa spēkam četri mērķi no pieciem, tāpēc nācās paļauties uz raitu soli distancē. Viņš slēpoja ātri un pacēlās līdz 18. vietai, bet ar diviem nesašautiem mērķiem uz neko vairāk cerēt nevarēja. No uzvarētāja J. Bē latvietis atpalika pusotru minūti, kamēr pirmais desmitnieks palika 24 sekunžu attālumā. Slēpojuma ātrumā Rastorgujevs bija desmitais labākais.

Oskars Muižnieks guļus šaušanā nogāza visus piecus mērķus, bet stāvus kļūdījās divas reizes, finišu sasniedzot 51. vietā un no uzvarētāja atpaliekot divas ar pusi minūtes. Slēpojumā viņš bija 43. labākais. Savukārt Daumants Lūsa, kurš vienīgo kļūdu pieļāva stāvus šaušanā, finišu sasniedza 91. vietā starp 108 sportistiem. Slēpojuma ātrums viņam bija trešais sliktākais, apsteidzot tikai Kazahstānas un Serbijas sportistus.

Uzvaru izcīnīja J. Bē, kurš ne tikai bija ātrākais slēpotājs, bet arī šāva bez kļūdām. Viņš tuvāko sekotāju Martēnu Furkadu apsteidza par 12 sekundēm, savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Jakovs Faks no Slovēnijas, kuram izdevusies spoža atgriešanās Pasaules kausa apritē. Pirmajā desmitniekā iekļuva četri Vācijas biatlonisti. Starp sportistiem, kuri nesašāva divus mērķus, labākais bija itālis Lūkass Hofers, kurš Rastorgujevu apsteidza astoņām sekundēm.

Pasaules kausa otrais posms, sprints

V Sportists Valsts Rezultāts
1. J. Bē Norvēģija 0 24:18.4
2. M. Furkads Francija 0 +12.1
3. J. Faks Slovēnija 0 +35.4
4. S. Šemps Vācija 1 +46.6
5. L. Abē-Lunds Norvēģija 0 +52.0
6. A. Paifers Vācija 0 +56.0
18. A. Rastorgujevs Latvija 2 +1:30.5
51. O. Muižnieks Latvija 2 +2:30.3
96. D. Lūsa Latvija 1 +3:38.0