Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Krievijas skeletona vadība ņirgājas par Martina Dukura startu sacensībās

© AFP/ SCANPIX

Krievijas Bobsleja un skeletona federācija savā mājas lapā skarbi izsakās par Latvijas skeletona līderi Martinu Dukuru, kurš Pasaules kausa Vistleras posmā palika tikai sestais. Šī organizācija uzskata, ka latvietis nepelnīti saņems Soču olimpiādes zelta medaļu.

Krievijas Bobsleja un skeletona federācija priecājas par Ņikitas Tregubova izcīnīto otro vietu PK posmā. Krievu skeletonists esot cīnījies arī par diskvalificēto tautieti Aleksandru Tretjakovu, kuram tagad atņemts Soču olimpiādes zelts. Krievu nometnē ir gandarījums, ka latvietis Martins Dukurs šoreiz ierindojās vien sestajā pozīcijā.

Romāns Kokšarovs/f64

"Jaunizceptais falšais olimpiskais čempions no Latvijas tik vētraini atzīmēja savu mākslīgo uzvaru, ka palaida garām visu pārējo. Tagad viņš palika tikai sestais, pilnībā izgāžot pirmo braucienu. Tiesa, otrajā braucienā viņš mazliet uzlaboja situāciju. No apdullinošas izgāšanas tā pārvērtās par vienkāršu izgāšanos. Vecākais brālis Tomass izglāba ģimenes reputāciju, ieņemot trešo vietu," savā mājas lapā komentē federācija.

Atgādinām, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) šonedēļ nolēma sodīt olimpiskās zelta medaļas ieguvēju Aleksandru Tretjakovu un trīs Krievijas skeletonistes par dopinga lietošanu Soču spēļu laikā. Tretjakovam uz mūžu aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, 2014. gada ziemas spēlēs mūsu Martins Dukurs un Tomass Dukurs ieguva attiecīgi sudrabu un ceturto vietu. Visticamāk, brāļi Dukuri saņems Soču olimpisko zeltu un bronzu.