Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Pārksitijā tiks aizvadītas sezonas pirmās sacensības četriniekiem

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šovakar Amerikas Savienotajās Valstīs, Pārksitijas trasē, tiks aizvadīts Pasaules kausa otrais posms bobslejā. Pirmoreiz trasē dosies četrinieki, jo pirms nedēļas Leikpleisidā bija neatbilstoši laika apstākļi.

Pārāk siltās temperatūras dēļ pirms nedēļas Pasaules kausa sacensības sākās, bobslejistiem četras reizes pēc kārtas trasē dodoties ar divniekiem un nemaz neaizvadot četrinieku sacensības. Ar apstākļiem vislabāk galā tika Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, kuri gan pirmajā, gan otrajā dienā, kas skaitījās kā atsevišķi posmi, izcīnīja astoto vietu.

Tikmēr Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis, kurš olimpiskajās spēlēs tēmē medaļu virzienā, kopā ar stūmēju Raivi Zīrupu pirmajā dienā ierindojās 14. pozīcijā, savukārt otrajā posmā pakāpās trīs pozīcijas augstāk. Arī Uģim Žaļimam kopā ar Dāvi Spriņģi izdevās trīs vietu kāpums - no 17. uz 14. pozīciju.

Pārksitijas trasē, kas atrodas Jūtā, notika 2002. gada olimpiskās spēles, un abus zeltus izcīnīja vācieši - divniekos triumfēja Kristofers Langens, bet četriniekos labākais bija Andrē Lange. Pagājušajā sezonā latvieši izlaida sezonas pirmos divus posmus, taču gan Melbārdim, gan Ķibermanim izdevās izcīnīt vienu uzvaru - lielais Oskars uzvarēja Īglsas trasē, bet mazais Oskars bija labākais Sanktmoricā.

Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Pirmais brauciens paredzēts pusnaktī pēc Latvijas laika, bet otrais - pulksten 1:30. Tiešraide būs vērojama kanālā LTV7. Tātad arī sestdien sacentīsies četrinieki, aizvadot Pasaules kausa otro posmu.

Pārksitijas trasē šodien cīnīsies arī skeletoniste Lelde Priedulēna, kurai pirmais starts paredzēts 21:00, bet otrais - pulksten 22:30. Pirms nedēļas Leikpleisidā viņa pēc pirmā brauciena ierindojās desmitajā vietā, taču otrajā braucienā nācās samaksāt par kļūdu, noslīdot sešas pozīcijas zemāk.

Gatavojoties sezonai, Priedulēna treniņa laikā pārrāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr pieņēma lēmumu negulties zem skalpeļa, jo tas pārvilktu strīpu olimpiskajai sezonai. Kvalifikācija Phjončhanas olimpiskajām spēlēm turpināsies līdz janvārim, kad būs aizvadīti septiņi Pasaules kausa posmi.