Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ķibermanis pēc pirmā brauciena Leikplesidā septītais

© REUTERS/ SCANPIX

Leikplesidas trasē ASV sācies pirmais Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem. Pēc pirmā sacensību brauciena septīto pozīciju ieņem Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis, 11. vietu - Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens, savukārt Uģim Žaļimam/Intaram Dambim dalīta 15.-17. pozīcija.

Sacensības Leikplesidā atklāja mājnieku pilota Kodija Beskjū vadītā ekipāža, kura uzrādīja labus rezultātus treniņos. Amerikānis uzrādīja pirmo nopietno latiņu konkurentiem - 55,88 sekundes. Kā nākamais no favorītiem trasē devās korejietis Jundžons Vons, kurš bija ātrākais startā (5,03), taču trases beigās pieļāva pāris kļūdiņas, līderim Beskjū zaudējot 0,09 sekundes. Teicamas ātruma īpašības trasē demonstrēja Riko Pētera vadītās kamanas, ļaujot šveicietim pārņemt sacensību vadību ar rezultātu 55,72 sekundes.

Ar devīto starta numuru trasē devās pagājušās sezonas pasaules čempions un PK ieguvējs Frančesko Frīdrihs. Vācietis startā iekrāja nelielu pārsvaru pār Pēteru, taču veica diezgan kļūdainu braucienu, tobrīd ierindojoties vien piektajā vietā. Identisku rezultātu uzrādīja arī perspektīvais austrietis Bendžamins Maiers. Kā 11. uz starta stājās latviešu ekipāža - Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. Latvieši bija ātri startā (5,04), trases gaitā attīstīja lielu ātrumu, taču trases vidusdaļā pieļāva dažas paviršības, pārsvaru zaudējot. Finišā Oskaram trešais ātrākais laiks tobrīd (55,93 sekundes).

Ķibermani par vietu zemāk pabīdīja kanādietis Džastins Kripss, no līdera Pētera finišā atpaliekot 0,09 sekundes. Ar 13. numuru trasē devās Uģis Žaļims un Intars Dambis. Uģim un Intaram ne visai padevās starts (5,15), brauciena gaitā nespējot deficītu atspēlēt, un finišā latviešiem devītā vieta tobrīd. Identisku rezultātu sasniedza vācietis Johaness Lohners, demonstrējot visai kļūdainu braucienu. Abiem piebiedrojās arī krievu pilots Aleksejs Stuļņevs, arī trasi veicot 56,20 sekundēs.

REUTERS/ SCANPIX

Labāko starta laiku sasniedza amerikānis Džastins Olsens ar bijušo Stīvena Holkomba stūmēju Stīvenu Lengtonu. Mājnieks parādīja, ka Leikplesidas trase ir labi iepazīta, finišā ieņemdams dalītu otro vietu ar Kripsu. Tikmēr līderpozīcijas pārņēma vācietis Niko Valters, kurš veica teicamu braucienu, uzrādīja lielāko ātrumu, finišējot pēc 55,71 sekundēm. 18. numurs mačos tika Oskaram Melbārdim un Daumantam Dreiškenam. Startu latvieši iestūma 5,08 sekundēs, tomēr trases gaitā pārsvars dzisa, finišā no Valtera atpaliekot par 0,38 sekundēm. Melbārdi vietu zemāk pabīdīja kanādietis Kriss Springss.

Viens no pēdējiem pirmo braucienu veica trešais mājnieku pilots Niks Kaningems, kuru iestūma bijušais olimpiskais ASV izlases sprinteris Raiens Beilijs. Kaningems spēja ielauzties trijniekā, no līdera atpaliekot par deviņām sekundes simtdaļām un septītajā vietā esošo Ķibermani apsteidzot par 0,13 sekundēm.

Otrais sacensību brauciens sāksies pulksten 00:05 pēc Latvijas laika.