Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

ORIENTĒŠANĀS: Kivleniekam 15. vieta Eiropas čempionāta garajā distancē

© Publicitātes foto

Latvijas ziemas orientierists Raivo Kivlenieks šodien Somijā notiekošajā Eiropas ziemas orientēšanās čempionāta garajā distancē izcīnījis augsto 15. vietu.

R. Kivlenieks 25,7 kilometrus garo distanci uzsāka ar ātrumu, kas bija cienīgs iekļūt TOP 10, pēc 6 kilometru atzīmes ierindojoties otrajā, bet pēc 14 km atzīmes - ceturtajā vietā. Tomēr distances otrajā daļā zaudētais laiks ļāva finišu sasniegt kā 15. ātrākajam, mazliet vairāk nekā piecas ar pusi minūtes aiz Krievijas sportista Andreja Lamova, kurš uzvaras laurus plūca jau trešo dienu pēc kārtas.

"Nepaveicās ar apļu sadalījumu pēc pirmās karšu maiņas, kad sākās izkliede, jo viens būtisks īsceļš, kas man bija jāizmanto, sākumā nebija iebraukts, tā rezultātā zaudēju kopumā vairākas minūtes un līdz ar to arī cīņu par godalgotām vietām,” pēc finiša stāsta R. Kivlenieks. “Distances beigu daļā, lai noķertu 10 līdz 20 sekundes priekšā esošo grupiņu, nūjas bija nedaudz par īsu, jo trases bija diezgan izdangātas un reljefs līdzens, līdz ar to nevarēja nepieciešamo jaudu ar rokām iegūt, kā rezultātā priekšā esošos sportistus neizdevās noķert.”

Pirms gada Austrijas pilsētā Obertiliahā R. Kivleniekam izdevās sasniegt visu laiku labāko Latvijas sportistu rezultātu kādā no Eiropas čempionāta individuālajām distancēm - 13. vietu.

Labs rezultāts Eiropas čempionāta jauniešu konkurencē arī Jēkabam Putniņam - izcīnīta 16. vieta, no uzvarētāja atpaliekot 12 minūtes un 8 sekundes. "Sākumā bija ļoti sarežģīts starts un tika piedzīvoti daudzu kritieni gan mūsu sportistiem, gan citu valstu pārstāvjiem. Man paveicās, jo neiekļuvu lielās sadurmēs, līdz ar to aizbraucu pa priekšu. Vēlāk neizvēlējos pareizos ceļus; arī atzīmēšanās sistēma vairākas reizes nenostrādāja un dabūju griezties apkārt," tā sportists.

Rīt Latvijas izlases sportistus gaida atpūta, lai jau 11. februārī čempionāta cīņas turpinātos vidējā distancē.