Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Biatlonistei Bendikai 7. vieta Eiropas čempionātā

© IBU

IBU kausā biatlonā, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts, Latvijas sportiste Baiba Bendika kļūdījās tikai pirmajā šaušanā, priekšā palaižot tikai Krievijas, Vācijas, Zviedrijas un Ukrainas biatlonistes un ieņemot septīto vietu.

Savukārt Žanna Juškāne kļūdījās deviņas reizes un ieņēma 76. vietu starp 85 finišējušajām sportistēm.

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika trasē devās ar 36. numuru un pirmajā šaušanā kļūdījās vienu reizi, no līderes atpaliekot pusotru minūti. Tomēr turpinājumā izdevās precizitāti uzlabot, no nākamajiem 15 mērķiem nogāžot visus, tostarp šaujot 10/10 stāvus.

Pateicoties lieliskajai šaušanai, Bendika pamazām kāpa augšup, un pēc trešās šaušanas viņa ierindojās 11. vietā. Konkurentes kļūdījās, Latvijas sportistei pēc beidzamās šaušanas trasē atgriežoties septītajā vietā. Priekšā esošā krieviete Svetlana Mironova bija pusminūtes attālumā, bet aiz muguras ukrainiete Jūlija Žuravoka atpalika vairāk nekā 40 sekundes.

Tādējādi neviena biatloniste Bendikas pozīcijas neapdraudēja, un Eiropas čempionātā viņa ierindojās septītajā vietā. Savukārt Žanna Juškāne pirmajā šaušanā nenogāza divus mērķus un no līderes tobrīd atpalika vairāk nekā trīs minūtes.

Turpinājumā sekoja divas, trīs un divas kļūdas. Juškāne finišu sasniedza vairāk nekā 14 minūtes aiz uzvarētājas un 12 minūtes aiz Bendikas muguras, ierindojoties 76. vietā no 85 finišu sasniegušajām biatlonistēm. Trim aiz muguras palikušajām konkurentēm bija mazāk kļūdu.