Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Melbārdis un Dreiškens triumfē Eiropas kausa posmā Sanktmoricā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Sanktmoricas trasē Šveicē noslēgušās Eiropas kausa posma sacensības bobsleja divnieku ekipāžām. 25 komandu konkurencē uzvarēja Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens.

Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena starta laiks pirmajā braucienā bija trešais ātrākais - 5,20 sekundes -, bet trasi latvieši veica vienā minūtē un 7,21 sekundē, finišā par 0,27 sekundēm apsteidzot vāciešus Kristofu Hāferu un Paulu Krencu. Vēl trīs simtdaļas tālāk bija šveicieši Tims Holingers un Simeons Viljamsons.

Otrajā braucienā latvieši bobu iestūma 5,18 sekundēs, kas bija dalīts piektais ātrākais starts, bet trase šoreiz tika veikta vienā minūtē un 6,90 sekundēs. Braucienā tas bija otrais labākais rādītājs, par 0,13 sekundēm atpaliekot no saviem tuvākajiem sekotājiem Hāfera un Krenca, taču summā Melbārdis un Dreiškens sāncenšus apsteidza par 0,14 sekundēm. No ceturtās uz trešo vietu pēc otrā brauciena pakāpās krievi Dmitrijs Popovs un Mihails Mordasovs, kamēr pieminētie šveicieši Holingers un Viljamsons no trešās pozīcijas nokrita uz sesto.

Sacensībās piedalījās vēl viena latviešu ekipāža Ralfs Bērziņš un Māris Priekulis, kuri summā ieguva 16. vietu, Melbārdim un Dreiškenam zaudējot 3,47 sekundes. Pēc pirmā brauciena Bērziņš un Priekulis (1:09.03) bija 17. vietā, bet otrajā braucienā uzrādīja 16. labāko laiku (1:08.55). Starta laiks abos braucienos bija 5,37 sekundes.

Jau vēstījām, ka Melbārža ekipāža pieņēma lēmumu Eiropas čempionāta vietā doties uz Eiropas kausa sacensībām, lai iekrātu punktus sezonas kopvērtējumā. Šajā nedēļas nogalē Sanktmoricā paredzēti trīs Eiropas kausa posmi - viens diviniekos un divi četriniekos.

V Ekipāža Valsts Laiks
1. Melbārdis/Dreiškens Latvija 2:14.11
2. Hāfers/Krencs Vācija +0.14
3. Popovs/Mordasovs Krievija +0.73
4. Buhmellers/Šērers Vācija +0.80
5. Hainrihs/Bitebjē Francija +0.86
6. Holingers/Viljamsons Šveice +0.89
16. Bērziņš/Priekulis Latvija +3.47

Startēja 25 ekipāžas