Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Martins Dukurs izcils startā un cīņā ar vāciešiem iegūst otro vietu

© APA/Scanpix

Vācijas trasē Altenbergā turpinās trešais Pasaules kausa posms skeletonā. Vīriešu sacensībās abos braucienos ātrākais bija vācietis Kristofers Grothers, bet Martins Dukurs abas reizes bija labākais startā, bet divu braucienu summā galarezultātā izcīnīja otro vietu.

Sezonas pirmajā posmā Vistleras trasē Martins Dukurs uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet Tomass sasniedza 13. vietu. Otrajā posmā Leikplesidā Tomass iekļuva labāko četriniekā, bet Martins otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, taču vienalga uzrādīja piekto ātrāko laiku. Šajā posmā Altenbergā nepiedalījās līdz 19. janvārim atstādinātais Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs.

Pirmais brauciens

Martins Dukurs pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku (4.96), bet trases vidusdaļā jau zaudēja tā brīža līderim Akselam Jungam, kurš aizvadīja vāju braucienu. Ar ļoti labi aizvadītu trases beigu daļa un itin labu ātrumu beigās gan izdevās izrauties divas simtdaļas priekšā (56.42).

Nākamais startēja Kristofers Grothers, kurš startā Dukuram zaudēja 16 simtdaļas, bet trases turpinājumā īsti jautājumi neradās - Grotheram bija gan labāks ātrums, gan labāks brauciens, tādējādi finišā trases rekords (56.20) un pārliecinoši pirmā vieta. Tomass Dukurs kļūdījās jau trases sākumdaļā, labāk aizvadīja trases otro daļu, ar ko pietika, lai tiktu labāko septītniekā.

Otrais brauciens

Tomasam arī otrajā braucienā neizdevās starts (5.20), bet pats brauciens bija bez lielām kļūdām, tādējādi Dukurs septīto vietu pārliecinoši arī saglabāja. Ar šādu Tomasa startu latvietim bija ļoti grūti cerēt uz vēl kādu soli uz augšu, un noslēgumā tas arī nenotika, tādējādi Tomass sasniedza savu otru labāko rezultātu šajā sezonā, bet pats jūtami nebija apmierināts ar parādīto sniegumu Altenbergā.

Arī otrajā braucienā Martins bija lielisks startā (4.97), pie tam arī brauciens bija ļoti labs, atkal labs ātrums trases beigu daļā, tādējādi uzstādīts trases rekords (56.18), kas spiedienu jau sniedza Grotheram, kuram vēl bija jāstartē. Vācietis arī pārliecinoši izturēja. Startā tikai 5.10, taču brauciens bija lielisks un praktiski visās trases daļās arī labāks ātrums, kas nerādīja šaubas par uzvarētāju - 56.10 un divu braucienu summā Martins apsteigts par trim desmitdaļām.

Jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Vinterbergā tiks aizvadīts nākamais Pasaules kausa posms.

Pasaules kauss skeletonā vīriešiem, Altenberga

V Sportists Valsts 1. brauciens
1. K.Grothers Vācija 56.20
2. M.Dukurs Latvija 56.42
3. A.Jungs Vācija 56.44
4. A.Gasners Vācija 56.49
5. S.Juns Dienvidkoreja 56.64
6.. N.Tregubovs Krievija 56.79
7. T.Dukurs Latvija 56.89
8. B.Martino Kanāda 57.16