Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Eiropas čempionātā Šici piektie, Kalniņam un Gudramovičam vilšanās

© Scanpix

Kenigszē notiekošajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus ir arī Pasaules kausa piektais posms, Latvijas kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici ierindojās piektajā vietā. Vilšanos piedzīvoja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri pirmajā braucienā sasniedza ceturto labāko rezultātu, taču otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja. Visas medaļas ieguva Vācijas divnieki.

Juris un Andris Šici, kuru kontā ir ne tikai olimpiskais sudrabs, bet arī 2015. gada Eiropas čempionāta bronza, pirmajā braucienā trases vidū pacēlās līdz piektajai vietai, tomēr noslēgumā pietrūka ātrums, tādējādi nācās ierindoties astotajā vietā. Pirmo trijnieku sadalīja mājinieki, bet patīkami pārsteidza cits Latvijas divnieks.

Lielisku sniegumu nodemonstrēja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri ar 51,238 sekundēm atpalika tikai no trim vāciešu duetiem un ierindojās ceturtajā vietā. Tomēr spriedze pirms otrā brauciena bija pārāk liela - trases vidū tika pieļauta kļūda, sekoja nākamā, un tādējādi mūsējie piedzīvoja kritienu. Lai gan izdevās nostādīt kamanas atpakaļ uz ledus, vairs nebija ātruma un neizdevās sasniegt finišu.

Toties otrajā braucienā rezultātu uzlaboja Šici, kuriem izdevās apsteigt divus sāncenšus, neskaitot latviešu kritienu, un Eiropas čempionātā pacelties līdz piektajai vietai, Pasaules kausa posmā ierindojoties sestajā pozīcijā, jo priekšā bija arī Kanādas duets. Savukārt Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs Eiropas čempionātā ieņēma 11. vietu.

Pateicoties lieliskam otrajam braucienam, zeltu ieguva vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri iepriekš divniekos bija triumfējuši trijos pasaules čempionātos, vienās Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī 2014. gada olimpiskajās spēlēs.