Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

SKELETONS: Priedulēnai septītā vieta Leikplesidā, uzvarētājai milzīgs pārsvars

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa posmā Leikplesidā, pārliecinošajai uzvarētājai Janinai Flokai zaudējot pusotru sekundi.

Lelde Priedulēna pirmajā braucienā uzrādīja 13. labāko laiku startā, bet trasē prata uzlabot savu vietu un iegūt septīto vietu pēc pirmā brauciena. Atstatums no līderes Janīnas Flokas gan bija iespaidīgs (gandrīz sekunde), taču sestajā vietā esošā Džeina Šanela bija tikai simtdaļu priekšā.

Otrajā braucienā Lelde par 0.16 sekundēm uzlaboja savu starta laiku un par tādu laiku arī pārspēja sava pirmā brauciena rezultātu. Taču savus laikus krietni uzlaboja teju visas konkurentes, un Priedulēnu apsteidza amerikāniete Anne O`Šī. Savukārt iepriekš priekšā esošā Šanela piedzīvoja neveiksmi un atkāpās uz tālo 16. pozīciju, līdz ar to Priedulēna septīto vietu kopvērtējumā saglabāja arī pēc otrā brauciena. Līdz labāko sešiniekam viņai pietrūka 0.19 sekunžu.

Savukārt cīņa par uzvarētājas godu šoreiz neizvērtās īpaši sīva - Floka vēlreiz uzrādīja pārliecinoši labāko laiku un kopvērtējumā tuvāko sekotāju Liziju Jārnoldu apsteidza par gandrīz sekundi, bet visas pārējās konkurentes par vairāk nekā sekundi.

Sezonas kopvērtējumā vadībā izvirzījusies Jārnolda, jo pirmajā posmā Floka palika tikai 11. vietā. Savukārt Priedulēna pirmajā posmā bija devītajā vietā. Nākamais posms paredzēts janvāra sākumā Altenbergā, Vācijā.

PK posms skeletonā, Leikplesida

V. Sportiste Valsts Laiks
1. J. Floka Austrija 1:49.77
2. L. Jārnolda Lielbritānija +0.81
3. M. Rāneva Kanāda +1.15
4. A. Fernštada Vācija +1.19
5. Ž. Loelinga Vācija +1.20
6. A. O`Šī ASV +1.43
7. L. Priedulēna Latvija +1.62

Piedalījās 21 sportiste