Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevs teicami turpina labi iesākto sezonu - 7. vieta iedzīšanā

© Pacific Press

Šodien Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Nove Mesto tika aizvadītas iedzīšanas sacensības vīriešiem. Andrejs Rastorgujevs startēja no piektās pozīcijas, trīs šaušanās bija absolūti precīzs, tomēr viņu iegāza trešā šaušana, kur tika nopelnīti divi soda apļi - finišā mūsu sportistam septītā vieta. Kārtējā uzvara Martēnam Furkadam.

Pirms sacensībām

Trešo reizi sprintā uzvarēja Martēns Furkads - francūzis tikai par 16 sekundēm apsteidza mūsu Andreju Rastorgujevu, kurš šodien startēja no piektās pozīcijas, nevis sestās, jo īsi pirms sacensībām dalību atsauca Emils Hegle Svensens. Jebkurā gadījumā rezultāti bija blīvi, un tas solīja aizraujošas sacensības. Bukmeikeri par Furkada galvenajiem konkurentiem uzskatīja Antonu Šipuļinu un Johannesu Bē, bet Latvijas sportistam atvēlēja vietu desmitnieka beigās. Iedzīšanā tradicionāli liela nozīme ir šaušanai, jo jāšauj ik pa 2.5 kilometriem.

Starta pozīcijas

V. Sportists Valsts Starta laiks
1. M.Furkads Francija -
2. A.Šipuļins Krievija +2
3. E.H.Svensens Norvēģija +6 (nestartēja slimīgas dēļ)
4. J.Bē Norvēģija +11
5. V.Ilijevs Bulgārija +16
6. A.Rastorgujevs Latvija +16
7. S.Semenovs Ukraina +19
8. O.Moravecs Čehija +27
9. J.Eberhards Austrija +29
10. E.Bjentegors Norvēģija +30

Sacensības

Furkads, Šipuļins un Bē sāka ļoti ātri un Rastorgujeva (tāpat kā daudzu citu sportistu) deficīts līdz pirmajai šaušanai pieauga. Francūzis un krievs bija precīzi, bet Bē viens soda aplis. Rastorgujevs visai ilgi gatavojās pirmajam šāvienam, toties bija precīzs un šautuvi pameta kopā ar ukraini Sergeju Semenovu trešajā ceturtajā pozīcijā. Bē atpalika tikai par dažām sekundēm. Pēcāk trasē Bē un arī Bjentegors Latvijas pārstāvi panāca, bet ukrainis mazliet iepalika.

Līderi Furkads un Šipuļins pēc otrās šaušanas šķīrās - francūzim soda aplis, kamēr krievs bija precīzs un devās trasē pirmais. Furkads atpalika par 22 sekundēm un bija otrais, bet par medaļu turpināja cīņu arī piektajā pozīcijā esošais Rastorgujevs (+36), kurš atkal noguldīja visus mērķus un tikai lēnākas šaušanas dēļ mazliet atpalika no precīzajiem norvēģiem Bē un Bjentegora. 20 sekunžu intervālā aiz Andreja vēl pieci biatlonisti.

Rastorgujevs trešajā aplī panāca abus norvēģus un šim trio 3.-5. pozīcija. Šipuļins pirmajā stāvus šaušanā netrāpīja pirmajā mērķī un Furkads, kurš jau distancē pietuvojās krievam, pēc precīzas šaušanas pārņēma vadību. No trim sekotājiem precīzs bija tikai Bē, nu jau tikai 11 sekundes atpaliekot no vicelīdera Šipuļina. Savukārt Rastorgujevs un Bjentegors kļūdījās pa divām reizēm un abi atkrita uz 11.-12. pozīciju. Tiesa, sestā vieta bija tikai 14 sekunžu attālumā, TOP5 gan nu jau bija patālu.

Ceturtajā aplī Rastorgujevs slēpoja ļoti ātri un vairākus konkurentus apdzina, uz pēdējo šaušanu ieslēpojot kopā ar Beatriksu sestajā septītajā pozīcijā. Uzvaru ugunslīnijā nodrošināja Furkads, kuram 5/5, bet Šipuļins par spīti vienai kļūdai varēja justies pietiekami drošs par sudrabu. Par bronzu pēdējā aplī bija jācīnās Kventinam Fijonam Majē un Simonam Šempam - abi startēja gandrīz kopā no 16. un 17. pozīcijas, abiem šaušanā perfektais 20/20, un abi visu laiku bija kopā. Rastorgujevs šāva prātīgi, toties beidzot no stāvus pozīcijas sašāva visu un, lai gan šautuvi pameta septītais, varēja pacīnīties par sesto vietu, jo tikai astoņas sekundes priekšā bija Beļģiju pārstāvošais vācietis Mihaels Rešs.

Furkads pēdējā aplī priecēja publiku, daudziem sitot pieci un slēpojot uzskatāmi nesteidzīgi un, protams, pārliecinoši uzvarēja. Šipuļins otrais, bet bronzas cīņā Fijons Majē spurtā pārspēja Šempu. Rastorgujevs panāca Rešu un pat gandrīz arī piektajā vietā esošo Bē, tomēr finiša izrāvienā konkurenti bija pārāki par mūsējo - Rastorgujevam septītā vieta.

Pasaules kausa izcīņa, 3. posms (Nove Mesto)

Sprints vīriešiem

V Sportists Valsts Rezultāts (s.a.)
1. M.Furkads Francija
2. A.Šipuļins Krievija
3. K.Fijons Majē Francija
4. S.Šemps Vācija
5. J.T.Bē Norvēģija
6. M.Rešs Beļģija
7. A.Rastorgujevs Latvija

Startēja 58 sportisti.

12.5 km iedzīšana vīriešiem PK izcīņā 2016./17. sezonā

Datums Posms Norises vieta Zelts Sudrabs Bronza
4. dec. 1. Estešunda Babikovs Cvetkovs M.Furkads
10. dec. 2. Pokļuka M.Furkads Svensens Šipuļins
17. dec. 3. Nove Mesto M.Furkads Šipuļins Fijons Majē
7. jan. 4. Oberhofa
15. jan. 5. Rūpoldinga
12. feb. Hohfilcene
4. mar. 7. Phjončhana
11. mar. 8. Tjumeņa
18. mar. 9. Holmenkollena

Pasaules kausa izcīņa, 3. posms (Nove Mesto)

Datums Laiks Disciplīna Zelts Sudrabs Bronza
15. dec. 18:30 10 km sprints vīriešiem M.Furkads Šipuļins Svensens
16. dec. 18:30 7.5 km sprints sievietēm Akimova Ševaljē Danklī
17. dec. 16:00 12.5 km iedzīšana vīriešiem M.Furkads Šipuļins Fijons Majē
17. dec. 18:40 10 km iedzīšana sievietēm
18. dec. 12:45 15 km masu starts vīriešiem
18. dec. 15:15 12.5 km masu starts sievietēm