Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ķibermanis uzvar Eiropas kausa posmā, Žaļimam trešā vieta

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Altenbergas trasē Vācijā aizvadīts vēl viens Eiropas kausa posms bobslejā divniekiem. Vakar ieņēmuši otro vietu, šorīt Oskars Ķibermanis un Daumants Dreiškens svinēja uzvaru, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Pirmajā braucienā Ķibermanis un Dreiškens trasi veica 55,46 sekundēs, par vienas simtdaļas tiesu atpaliekot no britu pilota Brūsa Taskera, taču otrajā braucienā latviešiem izdevās viņus apsteigt par 0,24 sekundēm un kopsummā būt pārākiem par 0,23 sekundēm. Vakar briti bija tikai septītie.

Uģim Žaļimam un Raivim Zīrupam pirmajā braucienā trešā vieta, Taskeram zaudējot 0,35 sekundes, bet ceturtais laiks otrajā braucienā ļāva nosargāt bronzas godalgu. Summā Žaļims un Zīrups par 0,29 sekundēm apsteidza vācu ekipāžas Kristofu Hāferu un Paulu Krencu (vakar trešā vieta), kā arī Rihardu Elzneru un Filipu Kneču (vakar pirmā vieta). Vakar Žaļims kopā ar citu stūmēju - Jāni Jansonu - ieņēma ceturto pozīciju.

"Patiesībā šodien jau bija kopumā labāk nekā vakar, kaut, ja tā niansēs, tad ir lietas, kas bija labākas un kas - sliktākas," Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas mājaslapā citēts izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. "Protams, ka Ķibermaņa uzvara priecē. Divi stabili braucieni, šodien turklāt viņš atkal brauca ar citu bobu - to, kurš tika uztaisīts uz sezonas sākumu. Jā, angļiem ar to spēcīgo stūmēju iznāca ļoti labi starti, bet nu braukšana ne tik laba."

"Priecē arī Uģa trešā vieta. Viņš bija stabilāks nekā vakar, taču līdz galam viņam neizdodas ceturtā virāža. Jaunajam Ralfam Bērziņam arī cepuri nost - viņš pirmo reizi šorīt iesēdās jaunajā "Eurotech" bobā un pirmo reizi svešā trasē 19.rezultāts, tika pie otrā brauciena. Malacis, viņam ir progress. Mēs jau visu laiku te kaut ko eksperimentējam, un laikam to pašu dara vācieši, man pat pārsteidza, ka šodien neviena no viņu četrām ekipāžām netika trijniekā," Prūsis turpināja.

Eiropas kauss, Altenberga

V Ekipāža Valsts Laiks
1. Ķibermanis/Dreiškens Latvija 1:51.18
2. Taskers/Olubi Lielbritānija +0.23
3. Žaļims/Zīrups Latvija +0.67
4. Hāfers/Krencs Vācija +0.96
Elzners/Knečs Vācija +0.96
6. Ļiņučevs/Samitovs Krievija +1.05
19. Bērziņš/Spriņģis Latvija +2.90