Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Vieglatlētika

Ščerbatihs beidz sportista karjeru

© Romāns Kokšarovs/f64

Titulētais Latvijas svarcēlājs savainojuma dēļ nevarēs startēt Eiropas čempionātā, tādejādi nolēmis beigt arī sportista karjeru, sarunā ar ziņu aģentūru LETA pastāstīja viņa treneris Eduards Andruškevičs.

Andruškevičs atklāja, ka Ščerbatihs līdz pēdējam brīdim cerējis, ka varēs startēt Eiropas čempionātā, kas būtu pēdējā iespēja kvalificēties Londonas olimpiādei. Tomēr problēmas ar ceļgaliem un muguru bijušas pārāk nopietnas, tāpēc secināts, ka ar šādu veselības stāvokli Viktors nebūs konkurētspējīgs Eiropas meistarsacīkstēs.

"Visi resursi ir izsmelti. Jau iepriekš vienojāmies, ka šis Ščerbatiham būs pēdējais profesionālais gads. Tā kā uz Olimpiādi netiekam, varam teikt, ka viņa karjera ir noslēgusies," atzina Andruškevičs, piebilstot, ka Viktors arī turpmāk Ščerbatihs darīs visu iespējamo, lai veicinātu Latvijas svarcelšanas izaugsmi.

Viktors Ščerbatihs piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs, izcīnot divas godalgas - sudrabs 2004.gadā Atēnās un bronza 2008.gadā Pekinā. Tāpat Ščerbatiha rēķinā arī četras medaļas pasaules čempionātā (bronza 1997., 1999. un 2000.gadā, zelts 2001.gadā) un pieci Eiropas čempiona tituli (2001., 2005., 2006., 2007., 2008). Viktora rēķinā arī četras zemāka kaluma Eiropas čempionātu medaļas (sudrabs un trīs bronzas).