Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis uzvar Travalju un iekļūst kvalifikācijas trešajā kārtā

© Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ar 6:3, 6:7 (7) un 6:1 pārspēja Itālijas spēlētāju Stefano Travalju, kurš spēles otrajā pusē izrādīja ļoti asu reakciju par tiesnešu lēmumu. Gulbim kopumā uzvarai bija nepieciešamas sešas mačbumbas, bet šis panākums ļauj nonākt vienu uzvaru no "French Open" pamatturnīra.

Ernests Gulbis aizvakar bija pārvarējis „Frenc Open” kvalifikācijas pirmo kārtu, divos setos uzvarot franču veterānu Stefanu Robēru, bet šodien viņam pretim stājās ATP ranga 145. vietas īpašnieks Stefano Travalja.

Pirmajā setā Gulbim izdevās tikt pie trim breikbumbām pēc kārtas ceturtajā geimā. Itālietis pirmās divas atspēlēja, taču šo lielisko iespēju Gulbis tomēr nepalaida garām, ar trešo breikbumu iegūstot vadību 3:2. Uzreiz pēc tam gan itālietis atguva breiku un atjaunoja neizšķirtu, taču šis sets tomēr piederēja Gulbim. Latvietis pārliecinoši nobreikoja pretinieku astotajā geimā un uzvarēja setā ar 6:3, izmantojot pretinieka pieticīgo pirmo servi (precīzi tikai 41%).

Otrā seta pirmais geims izvērsās ļoti ilgs, un Gulbim bija veselas četras breikbumbas, taču tomēr neizdevās izvirzīties vadībā. Pēc tam spēle jau ritēja daudz sabalansētāk, tiesa, savu breika iespēju neizmantoja Travalja, kurš arī emociju uzplūdā saplēsa savu raketi. Abiem tenisistiem aizstāvot savas serves, nācās ķerties pie taibreika, kurā Gulbis izvirzījās vadībā 6:2, ieliekot šķietami drošus pamatus uzvarai, taču Travelja atspēlēja četras mačbumbas pēc kārtas, izmantojot Gulbja kļūdas, ieskaitot dubultkļūdu. Pēc tam Gulbis vairs nespēja saņemties un zaudēja 7:9.

Trešā seta ievadā Gulbis tika pie breika iespējas, un otrais geims izvērsās visai ilgs, taču ar otro breikbumbu Gulbim tomēr izdevās panākt 2:0. Viņa pēdējā sitienā bumbiņa piezemējās ļoti tuvu līnijai, un par Gulbim labvēlīgo tiesneša lēmumu Travalja bija ļoti nikns, ilgāku laika sprīdi turpinot kliegt uz tiesnesi un agresīvi raustot spēles tīklu, kā arī aizsviežot raketi. Pēc tam itālim tā arī vairs neizdevās atgūties un viņš pārliecinoši zaudēja ar 1:6, kamēr Gulbis ar sesto mačbumbu beidzot pielika punktu spēlei.

Par iekļūšanu „French Open” pamatturnīrā Gulbis spēkosies ar šodien notiekošā mača starp itāli Alesandra Džannesi un vācieti Tobiasu Kamki uzvarētāju.

Statistika

Kategorija Gulbis Travalja
Eisi 8 6
Dubultkļūdas 7 5
1. serves % 52% 46%
1. serves punkti 81% 75%
2. serves punkti 55% 41%
Punkti pie tīkla 14/18 11/24
Uzvarošie sitieni 32 24
Nepiespiestas kļūdas 38 38
Punkti 107 87